EHIC 2024 DAG 3: Indoor Red Lions bereiken de halve finales

Dag 3 was een van de belangrijkste dagen van het EK voor de Indoor Red Lions.

Voordat ze konden dromen van het bereiken van de halve finales, moesten de Belgen het opnemen tegen Oekraïne. Een nederlaag had catastrofaal kunnen zijn voor hun voortgang in het toernooi, maar de wil om te winnen woog zwaarder dan alles.

De Belgen openden de score in de eerste paar minuten en verlosten het publiek van de spanning. Maar de Oekraïners waren ook gekomen om een plaats in de halve finales op te eisen. Ze leidden met 1 – 2 bij rust. Maar met zwier en panache domineerden de Indoor Red Lions de tweede helft, met maar liefst 7 doelpunten. Een onaantastbare 8-3 overwinning stuwde de spelers van Maxime Bergez rechtstreeks naar de halve finales tegen Duitsland.

Aan het begin van de avond gingen de Belgische spelers weer aan de slag om te proberen een plaats in de finale te bemachtigen. Gaetan Dykmans opende de score al na 4 minuten. Maar de Duitsers hadden energie te over en het stond 1-2 in hun voordeel voor de rust. In het 3e kwart scoorden de Indoor Red Lions 3 doelpunten. Maar de Duitse spelers sloegen perfect terug in de laatste minuten van de wedstrijd en voegden nog twee doelpunten toe aan hun score. Een bittere nederlaag (4 – 5) voor de Indoor Red Lions, die hen berooft van een felbegeerde finale…

Ondanks alles maakt België nog steeds kans op een medaille aanstaande zondag 04 februari om 12:03 uur.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!