EHC2021 – Red Lions laten zich verrassen door Engeland

Deze zondag moesten de Red Lions het opnemen tegen Engeland voor hun tweede groepswedstrijd van dit Europees Kampioenschap. Na de overwinning van gisteren tegen Spanje wilden de Belgen vandaag autoritair de leiding nemen van groep A, alvorens dinsdag tegen Rusland te spelen.

Het eerste kwart kon gemakkelijk worden omschreven als een strafcornerfestival, want er werden tien corners toegekend (zeven voor Engeland en drie voor België). Twee ervan resulteerden zelfs in een strafbal voor elk team, waardoor ze beiden een eerste keer konden scoren (1-1, scorers Zach Wallace en Tom Boon). Helemaal aan het einde van het eerste kwart was er een sprint nodig van Kina om een pijlsnelle tegenaanval van de Engelsen af te remmen en een geweldige redding van Vanasch om te voorkomen dat de Britten aan de leiding zouden komen.

De Lions hadden het moeilijk om hun spel op te leggen tegen snelle Engelsen die regelmatig in de Belgische cirkel opdaagden. Twee minuten voor rust moest Vincent Vanasch nog een gevaarlijk schot van de Engelsen stoppen. En helemaal aan het einde van het tweede kwart konden de Belgen eindelijk weer voor wat gevaar zorgen, eerst met een schot van Charlier, daarna met een PC van Hendrickx. Maar tweemaal was de Engelse doelman attent. De stand bleef 1-1.

Bij de start van de tweede helft volgde een koude douche voor de Red Lions, want Liam Ansell werkte een nieuwe blitz aanval mooi af: 2-1. De Belgen leken de oplossing niet te vinden om een verrassend mobiel en agressief Engeland te verontrusten. En de vele individuele Belgische foutjes en een gele kaart voor De Sloover hielpen al helemaal niet. Aan het eind van het derde kwart stond Engeland nog steeds met 2-1 voor.

Met nog 11 minuten te gaan kreeg Boccard een dubieuze gele kaart aangesmeerd, wat opnieuw geen goed nieuws was voor de Belgen, die er maar niet in slaagden om de intensiteit en agressiviteit van hun spel naar een hoger niveau te tillen.  Op geen enkel moment leken ze echt het tij te kunnen keren. De Engelsen bleven goed verdedigen en behielden hun voorsprong tot het einde (2-1).

Dinsdag tegen Rusland zullen de Red Lions hun dominantie moeten terugvinden. Ze zullen moeten proberen om met een maximum aantal doelpunten verschil te winnen, om bij de eerste twee van de groep te eindigen. Daar zijn ze gelukkig heel goed toe in staat!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!