Een nieuwe positieve start voor de Red Panthers!

De Belgian Red Panthers zijn een paar dagen geleden aangekomen in Sydney voor hun voorbereidingsstage, in de aanloop naar hun eerste Hockey Pro League wedstrijden tegen Australië van komend weekend. De eerste dagen werden gebruikt om geleidelijk aan de jetlag weg te werken en te wennen aan de hoge zomertemperaturen in het zuidelijk halfrond.

Deze dinsdagvoormiddag stond voor de Belgische dames op Sutherland District Hockey Club (Sutho HC) een eerste oefenwedstrijd op het programma, tegen het provinciaal team van New South Wales. Meteen ook de eerste wedstrijd voor de Red Panthers, na hun nieuwe start begin januari. De Red Panthers speelden met veel energie en creëerden veel kansen, wat uiteindelijk een ruime 1-8 overwinning opleverde tegen een stevig Australisch team. Jonge speelsters als Justine Rasir, Charlotte Englebert en Alexia ’t Serstevens toonden zich heel dynamisch in de spits, goed omkaderd door de ervaring en de ‘power’ van routiniers Barbara Nelen, Emma Puvrez en Judith Vandermeiren.

Doelpunten België: Peeters (0-1 & 0-4), Weyns (0-2), Rasir (0-3), ’t Serstevens (0-5), Duquesne (0-6), Breyne 0-7, Versavel (1-8).

Dit was een uitstekende start voor de Red Panthers! Maar het team zal de komende dagen nog een serieuze upgrade van de intensiteit nodig hebben, om klaar te zijn voor de twee wedstrijden tegen ’s werelds nummer 2 van zaterdag en zondag. In de resterende stagedagen wordt de ‘workload’ dan ook nog serieus opgevoerd.

Red Panthers werven fondsen voor slachtoffers bosbranden

Na de wedstrijd van de dames stond ook een wedstrijd van het Belgische ‘Tokyo & Beyond’ team (beloften selectie) op het programma, tegen Australia A (het tweede team van Australië). Tijdens deze wedstrijd hadden de mensen van Sutho HC een fondsenwerving gepland bij het aanwezige publiek, voor de slachtoffers van de hevige bosbranden. De Red Panthers hebben zich bij deze actie aangesloten en gingen zelf ook enthousiast rond om zoveel mogelijk geld in te zamelen. In tussentijd hadden de Young Red Lions met 1-2 gewonnen van hun Australische collega’s.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie