Dubbele cijfers voor de Young Red Panthers tegen Wales

De tweede wedstrijd van de Young Red Panthers op het Europees kampioenschap voor junioren in Gent was deze maandagavond tegen Wales. Gisteren haalden de jonge Belgen een goed gelijkspel (1-1) binnen tegen Nederland, maar vandaag was de score in Spanje-Nederland ook 1-1. De missie van vandaag was dus duidelijk voor de troepen van Darran Bisley: ten minste één doelpunt meer scoren dan de zes doelpunten die Spanje gisteren tegen Wales maakte… en natuurlijk geen enkel tegendoelpunt slikken.

De wedstrijd begon op de best mogelijke wijze voor de Young Panthers, want al na drie minuten opende Anne-Sophie Roels de score (1-0), vier minuten later gevolgd door aanvoerster Lotte Englebert op PC (2-0). Vlak voor het einde van het eerste kwart stond het al 3-0 dankzij een mooie tip-in van opnieuw Englebert.

Drie minuten in het tweede kwart scoorde Alix Mariën de vijfde voor de Belgen, met een prachtige volley (4-0). De Welsh konden de aanvalsgolven van de Panthers maar niet bedwingen en verloren de bal telkens zeer snel. Vlak voor de pauze maakte Vanessa Blockmans een knappe individuele actie en besloot met een keihard backhand shot in het ‘dak’ van het doel (5-0).

In de tweede helft scoorden de Belgen nog vijf doelpunten: één in het derde kwart via Emily White (6-0) en vier in het laatste kwart, met een tweede doelpunt voor Blockmans (7-0), één voor Noa Schreurs (8-0), een derde voor Englebert (9-0) en een laatste voor Elizabeth Mommens (10-0). De beproeving eindigde daar voor de dappere maar uitgeputte Welsh.

Dankzij deze enorme overwinning zal een gelijkspel woensdag (17.45 uur) tegen Spanje volstaan voor de Young Red Panthers om hun initiële doelstelling te bereiken: de halve finales halen en zich zo kwalificeren voor het WK in 2023. Kom onze meisjes woensdag zeker aanmoedigen in Gent, er zijn nog plaatsen vrij.