Domo Sports Grass – Hou je waterveld in topvorm met deze 3 tips

Een waterveld is nog altijd de norm bij professioneel hockey. Het garandeert nu eenmaal een snel en dynamisch spel waarop de hockeyspeler zich volledig kan uitleven. Leuk voor het publiek, een must voor de clubeigenaar. De veroudering van dergelijk waterveld kan na enige tijd echter een aantal problemen met zich meebrengen. Het loskomen van naden, mos & algengroei, moeilijke waterdoorlaatbaarheid en glad kunstgras zijn enkele voorbeelden. Dit hangt enerzijds af van het weer en anderzijds van de mate van onderhoud.

Wat is belangrijk bij regulier onderhoud?

Zorg voor een correct gebruik van je terrein. Zware of puntige objecten en voertuigen laat je best niet toe op het kunstgras, tenzij specifiek voor het uitvoeren van onderhoudstaken.  Belangrijk is om niet te spelen wanneer je veld beschadigingen vertoont, laat dit eerst herstellen. Bovendien is het afgeraden om te spelen op een besneeuwd veld of een veld in opdooi.

Met enkele simpele maatregelen ziet je veld er altijd netjes uit. Laat het enkel betreden met aangepast en proper schoeisel, via een toegangspoort. Verbied kauwgom en roken op en rond je veld en verwijder takken, bladeren en ander afval zo snel mogelijk. Ga de groei van mos en algen tegen door het af en toe te borstelen. Hierdoor wordt ook de waterdoorlaatbaarheid van je kunstgras gegarandeerd.

Verwijder vlekken, vuil, mos en algen op tijd. Vlekken en vuil kan je gewoon verwijderen met water (hogedrukreiniger). Hardnekkigere vlekken mag je reinigen met zeep of een ammoniakoplossing (3% ammoniak). Verwijder mos en algen door het veld grondig te borstelen of met een afbreekbare mos- en algenverdelger. Een extra aandachtspuntje is om regelmatig inspecties uit te voeren op losgekomen naden en deze onmiddellijk te herstellen.

Ontzorg jezelf van onderhoud

Een preventieve onderhoudsoplossing is de aanschaf van een Pureti veld. Domo® Sports Grass is de exclusieve aanbieder van kunstgrasproducten verrijkt met deze Pureti technologie. Met behulp van de zon zet Pureti een fotokatalytische oxidatie in gang die de groei van mos en algen tegen gaat. Dit resulteert in een grote reductie van de onderhoudskosten en maakt biociden en pesticiden overbodig.

Focus je volledig op de ontwikkeling van hockeytalent en laat je onderhoud zorgeloos over aan een externe onderhoudspartner. Deze stelt voor jou een jaarlijks specialistisch onderhoudsprogramma op. Bij dit specialistisch onderhoud worden alle organische vervuiling en slijtagestof door middel van water onder hoge druk opgezogen en afgevoerd. Naast de installatie van je waterveld, is Domo® Sports Grass ook jouw partner voor onderhoud. We bieden je als club het totaalpakket: een hoogkwalitatief waterveld met uitstekende speleigenschappen, en lage onderhoudsbelasting.

Zo, nu je dit weet, ben je helemaal klaar voor het volgende outdoor seizoen!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »