De winnaars van de Gouden Sticks voor 2022-2023 zijn bekend!

De uitreiking van de Gouden Sticks voor het seizoen 2022-2023 vond dit jaar plaats op zondag 25 juni in La Sucrerie in Waver. Na het samenstellen van een taskforce teneinde de award ceremonie en het format van de Gouden Sticks te verbeteren, werd besloten dat de prijsuitreiking veel korter na afloop van de desbetreffende kampioenschappen moest plaatsvinden.

Het stemmen gebeurde in twee fasen: de eerste na de eerste ronde en de tweede net voor de finales.

Er is dit jaar ook een nieuwe categorie geïntroduceerd, die van Goal keeper van het jaar. Dit geeft spelers die bij dergelijke awards vaak over het hoofd worden gezien door hun collega’s, de kans om in de schijnwerpers te staan.

Ter herinnering: alle spelers uit de Ere Divisie en alle T1 coaches werden uitgenodigd om te stemmen. Ze konden 5, 4, 3, 2 en 1 punten uitdelen aan de top 5 van hun keuze.

Wat betreft de scheidsrechters namen, naast de Ere Divisie-spelers ook de Umpire Coaches deel aan de stemming. Hun stemmen tellen voor 50% mee in het eindresultaat.

En tot slot, wat de coaches betreft, werd deze stemming geïnitieerd door de THL en het zijn de clubvoorzitters en T1 coaches uit Ere Divisie die werden uitgenodigd om te stemmen.

WINNAARS VAN 2022-2023

Gouden Sticks – Players of the year

Tom Boon haalt voor het tweede jaar op rij de trofee van beste speler overtuigend binnen.

Charlotte Englebert trad echter niet in zijn voetsporen, want het is Michelle Struijk, kapitain van de Red Panthers, die de prijs voor het eerst in haar carrière wint!

Goalkeepers of the year

De keuzes van de spelers en coaches betreffende de keepers waren heel logisch, want het zijn Loic Van Doren en Elena Sotgiu, beiden nationale keepers, die hun voorkeur kregen. Goed gedaan!

Rising Stars of the year

De Rising Sars van dit jaar kregen recent al de kans om te schitteren in het nationale team. De jonge Emily White (Waterloo Ducks) bij de vrouwen en Thomas Crols (Dragons) bij de mannen gingen met de prijs lopen. We kunnen nu al met enige zekerheid zeggen dat er de komende jaren met hen zal moeten worden rekening gehouden…  

Umpires of the year

Op het scheidsrechtersfront in de Belfius Women’s League wint dit jaar een iets minder bekend gezicht. De jonge Thalia Bellemans, die een finale floot op de ION Hockey Finals, werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het jaar. In de ION Men’s League wint Laurent Dooms de trofee voor het tweede seizoen op rij.

Coaches of the year

Wat betreft de coaches was het, zoals te verwachten na de dubbele kampioenstitel, Gantoise die met de eer ging lopen. Zowel Kevan Demartinis (dames) als Pascal Kina (heren) werden boven hun collega’s van Waterloo Ducks, Leopold, Dragons of Braxgata verkozen.

Felicitaties aan alle winnaars!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie