PRO LEAGUE – Red Lions weer eens te sterk voor Duitsland

Na 6 maanden wachten op internationaal hockey, was het vandaag eindelijk zover: de Hockey Pro League ging opnieuw van start in het Duitse Düsseldorf. Na de 2-0 nederlaag van de Red Panthers iets vroeger op de dag, was het de beurt aan de regerende wereld- en Europees kampioen om de Mannschaft te lijf te gaan.

Vanasch, Briels, Charlier, Stockbroekx, Cosyns en Willems zouden vandaag niet in actie komen.

Met Loïc Van Doren in doel en Felix Denayer als kapitein, begonnen de Belgen wat afwachtend aan de wedstrijd, met veel druk voorwaarts van de Duitsers in de eerste 5 minuten. Maar geleidelijk aan herstelden de Belgen het evenwicht. In de 8e minuut toonde Florent ‘de Tovenaar’ van Aubel een eerste keer waarom hij deze bijnaam meekreeg: hij wandelde zomaar 3 verdedigers voorbij, alvorens in extremis de bal kwijt te spelen.

De Duitsers toonden zich een paar keer gevaarlijk en versierden in de 20e minuut twee opeenvolgende PC’s. Maar Loïc Van Doren stond pal. Vanaf dan namen de Lions meer en meer het overwicht. In de 25e minuut aarzelde Gauthier Boccard geen halve seconde bij het binnenkomen van de cirkel. Met twee Duitsers op de huid vond de Brabander het gaatje dankzij een keiharde backhand in het hoekje. Ondanks een eerste PC voor de Belgen een paar minuten later, bleef het 0-1 tot aan de rust.

In het derde kwart lieten de Belgen zien waarom ze met recht en reden aan de absolute top van de hockeywereld staan. Op vier minuten tijd stond het 0-4, met doelpunten van Hendrickx (PC), youngster William Ghislain en Nicolas De Kerpel. De Belgen wervelden. Op het einde van het derde kwart kregen de Duitsers nog 3 PC’s, waarvan Windfeder de derde keihard in de winkelhaak sleepte: 1-4.

In het vierde kwart ging de voet een beetje van het gaspedaal bij de Belgen en de Duitsers profiteerden ervan, met een paar kansen, waaronder een bal op de paal op PC. Maar enkele minuten later recupereerde De Sloover een bal in het midden en lanceerde Antoine Kina. Deze begon aan een solo van wereldklasse en deponeerde de bal mooi achter doelman Aly. Het stond 1-5. Maar het was nog niet gedaan. Alexander Hendrickx had nog een laatste ‘scud’ in petto op de laatste PC in de laatste seconde van de wedstrijd. 1-6 was de eindscore.

De Belgen verstevigen zo nog een beetje hun eerste plaats in het klassement, met 17 punten op 21.