D-7 voor Red Lions in FIH Hockey Pro League 2020

Binnen 7 dagen start de tweede editie van de prestigieuze FIH Hockey Pro League.

Op 25 januari spelen onze Red Lions hun allereerste wedstrijd in Sydney tegen Australië. De nummer 1 van de wereld tegen de nummer 2: dat gaat vonken geven! Daarna vliegt het Belgische team door naar Nieuw-Zeeland voor twee wedstrijden tegen de Black Sticks, om uiteindelijk deze eerste lange verplaatsing af te sluiten in India.

25/01  AUS-BEL          08:30
26/01  AUS-BEL          07:30
1/02    NZL-BEL          07:30
2/02    NZL-BEL          05:30
8/02    IND-BEL          12:30
9/02    IND-BEL          12:30

Al deze wedstrijden zijn live te volgen op Play Sports.

De wedstrijden van de Pro League in België staan gepland van 15 mei tot 28 juni in Antwerpen. Je vindt het programma HIER. De tickets zijn nu al online te koop

Red Lions zitten al in Australië

Momenteel verblijven de Red Lions al in Sydney voor een voorbereidingsstage van 2 weken. Ondanks de hevige bosbranden en de dramatische situatie in bepaalde delen van Australië, werd beslist om de reis met het team te handhaven -> lees hier meer over.

Bondscoach Shane McLeod geeft ons meer inzicht in de ‘ins and outs’ van deze stage en het belang van deze periode voor de komende weken en maanden die, met het oog op de Olympische Spelen van Tokio, essentieel zullen zijn.

“We zijn hier vorige week donderdag in Sydney gearriveerd en hebben al een goede eerste week achter de rug. De spelers hebben hun Olympisch jaar met heel veel gretigheid ingezet. Het niveau en de intensiteit van de trainingssessies werden dag na dag beter, doordat de jetlag beetje bij beetje werd verteerd werd en dat de jongens geleidelijk aan terug in de flow geraakten, na de eindejaarsbreak.”

In de regio van Sydney, waar de Red Lions verblijven en trainen, lijkt de impact van de hevige bosbranden momenteel niet echt groot. “Buiten de nieuwsberichten hebben wij nog niks gezien van de bosbranden. In verschillende delen van Australië zijn deze werkelijk verwoestend, maar gelukkig is dit niet in de regio waar wij trainen. We houden wel de luchtkwaliteit heel nauw in het oog. Zo hebben we ons programma van één dag moeten wijzigen, omdat de wind in de verkeerde richting stond en er teveel rookhinder was om te sporten.”   

 

Voor de twee Pro League wedstrijden starten, resten er de Red Lions nog 10 dagen voorbereiding, met een druk en intens programma. “Vandaag is een rustdag, maar daarna starten we een week met een heel zware werkdruk. We willen ervoor zorgen dat de lichamen klaar zijn voor twee heel zware Pro League wedsrijden. Met het oog op de Olympische  Spelen, willen we vooral deze voorbereidingsstage aangrijpen om de basis te leggen van onze spelstructuren voor Tokio. Daarnaast gaan we hard werken aan de vier belangrijkste aspecten van ons spel: de pressing – de reconversie – de aanval – de verdediging. En we starten ook het P.C. werk terug op voor dit jaar.” Op de vraag wat het belang is van deze lange en harde eerste voorbereidingsronde in de voorbereiding voor Tokio, antwoordt Shane: “Het is belangrijk dat iedereen op dezelfde golflengte gezet wordt ivm. hoe we willen spelen. We zullen onszelf kunnen testen tegen ander sterke Olympische ploegen, wat ons in staat zal stellen om vragen als ‘Hoe kunnen we de prestatievoorsprong die we in 2019 hadden opnieuw creëren? Wat moet er verbeterd worden?’ beter te beantwoorden.”

McLeod is heel duidelijk, om af te sluiten: “Er is maar één enkele doelstelling dit jaar: ervoor zorgen dat we als groep klaar zijn om in Tokio succes te oogsten!”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie