WK – Een eerste heel belangrijk punt voor de Red Panthers!

De Red Panthers hadden zondag, in hun eerste wedstrijd van het WK tegen Nieuw-Zeeland een mooie prestatie geleverd, ondanks 4-2 verlies.

Deze dinsdagnamiddag was het met het mes tussen de tanden, dat ze op het veld verschenen voor hun tweede wedstrijd tegen Australië. Japan had namelijk in de wedstrijd ervoor, Nieuw-Zeeland verrassend met 2-1 verslagen. Alle teams uit poule D hadden op dat moment 3 punten, behalve België, dat op nul stond.  We stonden dus met de rug tegen de muur!

Beide teams hadden het aanvankelijk moeilijk om in de wedstrijd te komen. Na een observatieronde van ongeveer 10 minuten, was het Australië dat de bovenhand kreeg in het spel. De Red Panthers verdedigden goed, maar creëerden maar weinig kansen. De Aussies versierden ondertussen 2 PC’s.

In het tweede kwart hadden de Belgen meer balbezit, maar Australië stond ver voor op vlak van cirkelpenetraties. De Red Panthers zetten aanvallende acties op, maar deze waren te onnauwkeurig. Aan de andere kant kregen de Australische dames een derde corner, die gelukkig niks opleverde. De Panthers toonden veel motivatie en goede wil op het einde van het tweede kwart. Spijtig genoeg bleef het te rommelig in de aanval, om Australië echt in gevaar te brengen.

Na de pauze waren het opnieuw de Australiërs die hun ritme en druk oplegden, maar desondanks leken ze niet onverslaanbaar. De Red Panthers recupereerden meer en meer ballen en brachten mooi hockey. Ze creëerden zelfs twee mooie kansen na elkaar (één via Alix Gerniers en één via Jill boon), maar beide ballen werden door de Australische keepster gestopt.

Bij de start van het vierde kwart stond het nog steeds 0-0. Commerford en Hurtz kregen repectievelijk een groene en een gele kaart, maar hier konden de Belgen spijtig genoeg hun voordeel niet uit halen. De zesde PC voor Australië werd opnieuw goed afgestopt door de Belgische verdediging. Bij de tegenaanval konden de Belgen net niet afwerken.

Met nog iets meer dan zes minuten op de klok, lanceerden Anouk Raes en Barbara Nelen een nieuwe aanval op het Australische doel, maar het ontbrak Louise Versavel een paar centimeter om de bal in het doel te duwen.

De wedstrijd kon beide kanten op gaan op het einde. In de laatste minuut moest doelvrouw Aisling D’Hooghe nog alles uit de kast halen om haar clean sheet te behouden. De score evolueerde uiteindelijk niet meer. Het bleef 0-0.

Dit is geen slecht resultaat tegen het nummer 5 van de wereld, al hadden de drie punten uiteindelijk toch nog de goede kant kunnen opkomen.

Met één punt, tegen drie voor Japan, liggen de kaarten nog steeds zoals op voorhand aangekondigd: de wedstrijd van zaterdag tegen Japan wordt beslissend (19u Belgische tijd).

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!