Voor hun vierde wedstrijd op deze Champions Trophy, en na teleurstellende wedstrijden tegen Nederland en Argentinië, werd er van de Red Lions vandaag een reactie verwacht. Met geen enkele overwinning tot nu toe, moesten de Belgen vandaag winnen, wilden ze niet achter geraken op dit toernooi. Het team van Shane McLeod kwam redelijk goed uit de startblokken tegen India (nr. 6 op de wereldranglijst), met een eerste PC en een pak meer energie dan in de vorige wedstrijd. Nochtans was het India dat in de tiende minuut de score kon openen, op PC (Harmanpreet). Enkele minuten later , kreeg onze captain Thomas Briels een stick op de neus. Hij moest het veld verlaten voor medische verzorging (3 hechtingen).

In het tweede kwart lieten de jongens het hoofd niet zakken en kwamen ze een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Het spelniveau was al beter dan dinsdag tegen Argentinië, maar er werd nog teveel en te gemakkelijk balverlies geleden. Thomas Briels kwam ondertussen terug het veld op, wat alle fans gerust stelde. De Belgen speelden nog niet vol vertrouwen, de bal werd nog te vaak opnieuw naar achter gespeeld, het spel ging te traag en niet genoeg in één tijd. Bij de rust stond het nog steeds 1-0.

De intensiteit van het Belgische spel bleef in het derde kwart maar stijgen. Dit leverde een aantal PC’s op, die echter opnieuw niet werden benut.  Er was bij de Belgen de oprechte wil om beter te doen, maar de echte vonk ontbrak. Het vertrouwen, misschien…

Het was niet het dagje van Thomas Briels. Deze keer was het een frontale botsing met een Indische speler die de Belgische captain knock-out sloeg. Na nieuwe medische verzorging stond hij echter iets later eens te meer opnieuw op het veld.

De wedstrijd was op dat moment weer helemaal in evenwicht. Een gelijkmaker was verdiend geweest voor de Belgen. De Red Lions creëerden nu kans na kans. Alleen bij de afwerking  stokte het nog en stuitten de Belgen op keeper Sreejesh die een ‘wereldpartij’ keepte. Ook de afwerking op PC liet nog teveel te wensen over (9 PC’s, 0 goals !).

Met nog 6 minuten op de klok, besliste Shane McLeod om zijn keeper Vincent Vanasch eraf te halen, ten voordele van een extra veldspeler. Dit werkte, want de Belgen creëerden onmiddellijk twee nieuwe grote kansen (waaronder één die op de paal belandde!) en één PC. De Belgen hadden bloed geroken en op de tiende PC kon Loïck Luypaert eindelijk die zo verdiende gelijkmaker scoren. Er bleven nog 30 seconden te spelen en de Red Lions bleven komen, er rots vast van overtuigd dat ze alsnog konden winnen. Maar een allerlaatste PC leverde spijtig genoeg niks meer op, na een nieuwe save van de Indische keeper. De eindscore bleef op 1-1.

Na 3 gelijke spelen en één nederlaag hebben de Red Lions momenteel 3 punten in deze Champions Trophy. Een overwinning tegen Pakistan morgen (15u) is absoluut noodzakelijk om nog kans te maken op de wedstrijd voor de derde plaats zondag.