Champions Trophy – België wint van Pakistan en eindigt op de 5e plaats

De Red Lions speelden vandaag hun laatste wedstrijd van het toernooi. Gisteren had Argentinië knap van Australië gewonnen, waardoor de Belgen naar de vijfde plaats van het klassement werden verwezen. De wedstrijd van vandaag zou dus uitmaken wie, van Pakistan of België, de 5e plaats op deze Champions Trophy in de wacht zou slepen. Dit is een teleurstellende inzet voor de Belgen, maar deze wedstrijd moest vooral gezien worden in het kader van de voorbereiding op het WK van december in India.

De Red Lions startten de wedstrijd niet op de beste manier. Zoals enkele dagen geleden werd er te traag gespeeld en te gemakkelijk balverlies geleden. Bij de start van het tweede kwart (16e minuut) kon Ali Shan de 0-1 op het bord zetten voor zijn team. De jongens van Shane McLeod kwamen beter en beter voor de dag, met meer en meer druk op de Pakistaanse verdediging en een paar mooie combinaties. Iets later kregen de Belgen, na een obstructiefout van een verdediger, een stroke, die Tom Boon koelbloedig binnen jaagde. Na 27 minuten stond het 1-1.

De tweede helft startte sterk voor Pakistan, met onmiddellijk een PC, mooi gestopt door Loic Van Doren. Op de counter greep John-John Dohmen zijn kans op een rebound van de keeper. De bal rolde richting doel, maar voor alle zekerheid duwde Florent van Aubel hem nog extra in het Pakistaanse doel (2-1). De Belgen kwamen voor het eerst op voorsprong, ondanks een tot nu toe matige wedstrijd. In het laatste kwart creëerden de Red Lions nog een antal kansen, zonder deze echter te verzilveren. Pakistan kwam nog twee maal heel dicht bij de gelijkmaker, maar gelukkig stond Loic Van Doren steeds goed opgesteld. Eén minuut voor het einde kwam de Belgische keeper nog maar eens goed tussenbeide, maar Pakistan gaf niet op. Met nog 30 seconden te gaan, kregen ze een laatste PC. Oorspronkelijk werd deze slecht gestopt, maar de bal raakte tot bij een Pakistaanse aanvaller die helemaal alleen werd gelaten in de cirkel. De gelijkmaker stond op het bord. Shoot-outs moesten de winnaar bepalen…

Simon Gougnard miste de eerste shoot-out voor België, maar Loic Van Doren voorkwam dat Pakistan hun eerste scoorde. Felix Denayer schoot wel raak bij de tweede, wat Pakistan ook deed (3-3). Victor Wegnez kon, ondanks verschillende pogingen niet scoren. Gelukkig stopte Loic Van Doren op magistrale wijze ook de Pakistaanse shoot-out. sorta encore magistralement le shoot-out adverse. De volgende van Arthur Van Doren, en van Pakistan werden ook gestopt door de keepers, zodat het 3-3 stond voor de vijfde en laatste shoot-out van beide teams. Arthur De Sloover nam er zijn tijd voor, maar maakte uiteindelijk koelbloedig af. En Loic Van Doren maakte de taak op prachtige wijze af, door opnieuw knap te redden op de laatste. Eindscore 4-3.

De Belgen hebben, over de ganse wedstrijd gezien, vooral op balbezit gespeeld, maar het ontbrak hen aan precisie en percussie. Gelukkig werden de shoot-outs op meesterlijke wijze naar hun hand(schoen) gezet door Loic Van Doren.

Er is duidelijk nog werk aan de winkel op tactisch, technisch en mentaal vlak, met het oog op het WK in december in India. Maar laat ons niet vergeten dat dit net de bedoeling was van deze Champions Trophy…

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!