Champions Trophy – 1e overwinning voor de Red Lions !

België speelde vandaag de laatste poulewedstrijd van de Champions Trophy tegen Pakistan. Na een moeilijke toernooistart (3 gelijke spelen en 1 nederlaag), waren de Red Lions het vandaag aan zichzelf en aan hun supporters verplicht om een goed resultaat neer te zetten. Shane McLeod had beslist om tweede keeper Loic van Doren op te stellen, om hem extra internationale ervaring te geven.

Beide teams namen de eerste 5 minuten de tijd om elkaar te observeren, zonder echt de bovenhand te claimen. Het Belgische spelniveau was duidelijk een stuk beter dan de afgelopen dagen, met meer snelheid en teamspel. Twee minuten later kon Loic van Doren zich al een eerste keer tonen op de eerste Pakistaanse PC.  Op de tweede PC voor Pakistan enkele minuten later, scoorde Bilal met een onhoudbare sleepush de 0-1 voor Pakistan. Pakistan liet daarna de bal goed rondgaan en controleerde de wedstrijd tot het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart kwamen de Belgen meer en meer opzetten, met verschillende PC’s en mooie combinaties. Opmerkelijk: de spelers communiceerden ook meer onder elkaar. Enkel de afwerking liet nog wat te wensen over. Het was echter vooral onze offensieve PC dat het zorgenkind bleef, met teveel ballen buiten het kader.

De Red Lions kwamen na de pauze goed uit de kleedkamers en in de 36e minuut dook captain Thomas Briels het eerste Belgische doelpunt binnen, op aangeven van Tom Boon (1-1). Spijtig genoeg was de vreugde van korte duur, want Bilal keilde opnieuw op PC onhoudbaar voorbij van Doren om de score op 1-2 e zetten. De Belgen lieten het echter niet aan hun hart komen, en Amaury Keusters verlengde op zijn beurt mooi een bal van Simon Gougnard in het Pakistaanse doel (2-2). Pakistan bleef echter goed meespelen en dwong nog een nieuwe PC af, die niks opleverde.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kregen de Red Lions opnieuw een PC. Deze werd slecht aangegeven, maar Simon Gougnard recupereerde de bal en vond Cédric Charlier die de 3-2 kon scoren.

Drie minuten later kreeg Tom Boon, met een gelukje, de bal. Hij bereikte Florent van Aubel in de cirkel , die genadeloos de 4-2 scoorde. Op 5 minuten van het einde kreeg Amaury Keusters nog een gele kaart aangesmeerd, zodat de Belgen tot het einde met 10 moesten spelen. Gelukkig had dit geen nare gevolgen, de score bleef op 4-2 staan.

Eindelijk een overwinning voor België in dit toernooi. Indien Australië morgen z’n werk doet tegen Argentinië (winst of gelijkspel), spelen de Red Lions zondag om 13u45 voor brons. Anders wacht hen een troosteloze wedstrijd voor de 5e plaats om 11u30. Vind hier het programma, de resultaten en het klassement terug.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!