Candriam District Days: een mix van talentdetectie en hockeyfeest!

Dit weekend organiseerde KHC Leuven samen met de KBHB de Candriam District Days. Voor alle jonge spelers betekent dit tweedaagse evenement het hoogtepunt van een seizoen van hard werken, veel ontdekken, plezier beleven, en heel hard hopen om geselecteerd te worden voor de nationale BeGold U15 ploeg.

Het District project, vroeger bekend als Interprovincials, is een talentdetectie programma voor jongens en meisjes in de categorieën U13 en U14. Bij het begin van elk seizoen wordt aan alle Belgische clubs gevraagd om de namen van hun meest beloftevolle U13 en U14 spelers door te geven. In september worden dan detectiedagen georganiseerd en de geselecteerde jongeren worden opgenomen in een District. Het Belgische grondgebied is opgedeeld in zes verschillende Districten (zwart, geel, wit, rood, blauw en groen).

Tijdens het seizoen trainen de spelers van elk District samen, met als doel vooruitgang boeken en de competitie op hoog niveau ontdekken. Aan het einde van het seizoen wordt voor elke leeftijdsgroep een toernooi georganiseerd – de Candriam District Days – in aanwezigheid van BeGold “scouts” van de Federatie. Aan het einde van dit toernooi worden enkele U14-spelers uitgenodigd om deel uit te maken van het nationale BeGold U15 team, terwijl veelbelovende U13-spelers de kans krijgen om het District avontuur nog een jaar voort te zetten.

Tijdens de Candriam District Days komen al deze jongeren samen op dezelfde plaats – dit jaar bij KHC Leuven – in aanwezigheid van hun supporters, voor een dag vol tophockey, ontmoetingen en gezelligheid op de tribunes en op het terras. Een prachtige afsluiter van het seizoen voor alle kinderen en hun ouders! Dit jaar heeft Michel Kinnen, al 7 jaar de ‘baas’ en bezieler van het District project, besloten ermee te stoppen om zich te concentreren op zijn taken binnen het BeGold-programma van de Federatie. Hij heeft zondag bijgevolg de fakkel doorgegeven aan Robin Geens.

En wat met de coaches en scheidsrechters? Wel, ook hier is het de bedoeling om beloftevolle jonge coaches de kans te geven zich op hoog niveau te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor scheidsrechters, met het programma Club Umpire for Districts. Jonge scheidsrechters worden het hele jaar door opgeleid, met de mogelijkheid om nationaal scheidsrechter te worden als ze tijdens de Candriam District Days slagen voor hun praktijkexamen.

Ga voor meer informatie over dit programma naar http://www.districthockey.be/.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie