FIH PRO LEAGUE – Hoopgevende nederlaag van onze Red Panthers

Deze zaterdag 26 januari was het de beurt aan onze Panthers om te starten in de Hockey Pro League, tegen Argentinië, de nummer 4 van de wereld. Ter herinnering: onze nationale damesploeg is het laagst geklasseerde team in deze Pro League (#13) en heeft dus alles te winnen!

Bij het betreden van het veld zat het stadion in het Argentijnse Cordoba nokvol. Bij de Red Panthers speelden drie nieuwelingen hun allereerste officiële wedstrijd: Tiphaine Duquesne, Alexia ‘T Serstevens en Mathilde Raymaekers.

Vanaf het begin van de wedstrijd werden de Belgische speelsters geconfronteerd met de snelheid en de omschakelingen van de Zuid-Amerikanen. In de 12e minuut opende Argentinië de score via mooi technisch werk van Julieta Jankunas. De Belgen creëerden in de eerste helft twee PC’s (tegen 0), maar konden deze spijtig genoeg niet verzilveren. Onze Panthers waren strijdvaardig en bouwden mooi op, maar het ontbrak hen nog teveel aan afwerking.

In de tweede helft stonden de Belgen tactisch goed opgesteld, maar de Argentijnse dames maakten op perfecte wijze gebruik van de ruimte. In de 42e minuut dwongen ze een eerste PC af. Jill Boon kreeg hierbij een groene kaart, zodat er maar drie Belgische speelsters meer mochten uitlopen. De bal werd eerst nog door keepster D’Hooghe gekeerd, maar Rosario Luchetti kon op de rebound een tweede doelpunt scoren voor haar team (2-0).

De wil was er wel bij de Belgen, maar ze slaagden er nooit echt in om de bovenhand te halen op hun tegenstrevers.

De score bleef ongewijzigd tot het einde. De Red Panthers startten dus deze Pro League met een nederlaag, maar ze hebben wel mooie dingen laten zien. Dit moet hoop geven voor het vervolg van de competitie.

Hun volgende wedstrijd is op vrijdag 1 februari, in en tegen Nieuw-Zeeland (bekijk het volledige programma hier).

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie