Belgian Indoor Finals 2024 : Watducks en Leopold kampioen!

Sportoase in Leuven ontving deze zondag de Belgian Indoor Finals 2024 dames en heren.

Bij de dames waren het Antwerp en Waterloo Ducks die in de halve finales gisteren aan het langste eind trokken en vandaag terug op het veld stonden voor de grote finale. Drie kwarten lang verliep de wedstrijd redelijk gelijk opgaand, met kansen aan beide kanten. Nochtans vielen er in de eerste 30 minuten geen enkele goal. De supporters van Watducks moesten wachten tot bij het begin van het vierde en laatste kwart om het eerste doelpunt te zien vallen voor hun team. Marie Ronquetti joeg op PC de bal keihard in de rechter winkelhaak (1-0). Dat was het begin van een doelpuntenregen aan de kant van Waterloo. Caroline Wagemans (2-0) en nog twee maal Marie Ronquetti (3-0 & 4-0) kwamen d eindscore aandikken voor de Brabanders. Waterloo Ducks behaalde zo op geheel verdiende wijze de titel van Belgisch Kampioen Indoor 2024!

Bij de mannen startte de wedstrijd onmiddellijk volle bak. Na minder dan twee minuten stond het al 1-0 voor Leopold na een doelpunt van Tanguy Zimmer. Eén minuut later verdubbelde de Ukkelse ploeg al de score, dankzij Nicolas Poncelet (2-0). Een paar minuten later zette François Sior de bordjes voor Orée weer gelijk, met twee doelpunten kort na elkaar (2-2). Dankzij een prachtige ‘streep’ van Philippe Simar (3-2), en in de allerlaatste seconde via Poncelet op PC rebound  stond het na het eerste kwart al 4-2 voor Leo. Maxime Plennevaux joeg de 5-2 in het dak van het doel helemaal in het begin van het tweede kwart en Alfonso Moreno bracht kort daarop de score zelfs op 6-2 voor Leopold. De Ukkelse pletwals ging onverstoord verder, met nog twee maal Plennevaux en een score van 8-2 aan de rust! De storm ging wat liggen voor Orée in het derde kwart. De Brusselaars scoorden zelfs de 8-3 van de hoop dankzij opnieuw Sior, voor zijn derde van de namiddag. Maar Manu Cockelaere smoorde deze hoop in de kiem door de 9-3 op het bord te zetten helemaal op het einde van het derde kwart. De spelers van Woluwe bleven hard knokken en met nog vijf minuten te spelen scoorde de jonge Max Langer de 9-4 voor Orée. Ondanks een hele resem kansen aan beide kanten bleef de score ongewijzigd tot aan het einde. Er stond vandaag geen maat op het team van Leopold, dat er met kop en schouders uitstak en een meer dan verdiende Kampioen 2024 werd!