Belgian Hockey Finals – Day 2

Men Final - Dragons verdiend kampioen na een fel bevochten finale!

Na de spannende wedstrijd van gisteren, waarin Dragons uiteindelijk nipt de bovenhand haalde, volgde vandaag in Antwerpen de beslissende terugwedstrijd. Een overwinning van Waterloo Ducks vandaag en beide teams zouden het moeten uitvechten via shoot-outs.

Dragons probeerde onmiddellijk de zaken in handen te nemen door hoog druk te zetten en de bal snel rond te spelen in de buurt van de Waterloose cirkel. In het eerste kwart vertaalde het Brasschaats overwicht nog niet op het scorebord, maar de druk op Watducks nam wel geleidelijk toe.

In het tweede kwart kwamen de Ducks wat meer aan spelen toe en het spel ging wat meer op en neer over de twee terreinhelften. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, tot Florent van Aubel een eerste PC forceerde voor Dragons. Della Torre probeerde het truukje van de winning goal van gisteren, maar de bal geraakte deze keer nooit tot bij de inglijdende van Aubel. Aan de andere kant strandde een doorgebroken Pangrazio op een sterke Tobi Walter in het doel van Dragons. Watducks bleef aandringen en kwam beter en beter in het spel voor, maar de 0-0 bleef wel staan tot aan de rust.

Watducks nam beetje bij beetje het betere van het spel voor zijn rekening. Maar ondanks drie PC’s in zes minuten en nog een aantal andere halve kansen, kwamen ze maar niet aan scoren toe. En toen besloot Florent van Aubel om de halve Watducks defensie op een hoopje te dribbelen alvorens de bal tot bij Charlier te krijgen. De Red Lion controleerde, draaide en schoot keihard binnen; 0-1 voor Dragons.

Op een nieuwe PC voor Watducks belandde de bal na een fase bij Gaetan Dykmans, die alle tijd kreeg om de bal keihard in het doel te jagen; 1-1. Amper twee minuten later was het Robbert Rubbens die Dragons opnieuw op voorsprong bracht; 1-2. Met nog 8 minuten te spelen werd Martinez met geel weggestuurd en moest Dragons tot het einde van de wedstrijd met 10 verder. Als Jean Willems dan ook nog eens zijn keeper eraf haalde, stonden de Ducks met 11 veldspelers tegen 9.

Maar het mocht niet baten, Dragons hield stand en won uiteindelijk verdiend de titel van Belgisch kampioen.

Women Final - Gantoise wordt overtuigend kampioenen!

In de damesfinale had Gantoise de dag ervoor al een deel van het werk verricht door de heenwedstrijd met 3-0 te winnen. En al in het begin van de terugwedstrijd vandaag creëerden zij een open kans, maar toch was het de tegenstander die de score opende! In de 4e minuut kreeg Dragons een PC, die Valerie Magis met een krachtige sleep in de bovenhoek omzette; 1-0.

Gantoise bleef wel aandringen en de duels werden heviger.

In het tweede kwart stond het blauw-witte team quasi constant op  de helft van de tegenpartij en versierden ze enkele gevaarlijke cirkelpenetraties. Maar de verdediging van de Dragons was solide. De druk bleef constant en de spanning was hoog.

Met nog vijf minuten te spelen voor rust verdubbelde Dragons bijna hun voorsprong toen een krachtig schot van de kop van de cirkel door een Antwerpse aanvalster op de lat werd gedevieerd. Bij de pauze stond de score nog steeds 1-0 voor Dragons.

Het begin van de tweede helft was vergelijkbaar met de eerste : met Gantoise in de aanval, dat steeds dichter kwam, maar zonder echt grote kansen te creëren. De spanning steeg en een paar speelsters kregen het aan de stok met het scheidsrechtersduo.

Iets later brak Emilie Sinia door op de rechterflank en vuurde een krachtig backhandschot af richting doel. Noa Schreurs devieerde de bal mooi in het net en maakte er 1-1 van. De spanning was compleet! Enkele minuten later nam Gent de leiding via Anne-Sophie Vanden Borre, die op PC fase de bal in de bal in doel schoof. Het stond 1-2 voor Gantoise.

Dragons begon het vierde kwart zonder keepster, maar met een extra veldspeelster. Deze gok loonde niet, want Gantoise scoorde snel dankzij een geweldige collectieve actie; Lara Oviedo zette voor op doel en Ambre Ballenghien maakte de actie af met een tip-in; 1-3. Dragons wachtte een aartsmoeilijke taak om nog terug te komen. Roos Knijff, de keepster, nam onmiddellijk haar plaats terug in het doel in. Op hetzelfde moment scoorde Stephanie de Groof het tweede doelpunt van haar team op PC. Het stond 2-3 met nog iets meer dan 3 minuten in de wedstrijd. En dit veranderde niet meer tot het einde!

Gantoise is dus Belgisch kampioen 2020-2021! Gefeliciteerd met hun geweldig seizoen!

Men 3rd place - Léopold wint derde plaats en EHL ticket!

Onder een aangenaam lentezonnetje stapten de mannen van Orée en Léopold vandaag het veld in Antwerpen op om uit te maken wie de derde plaats in de Eredivisie inpalmt en vooral het Europese tickets dat eraan verbonden is.

Leopold won gisteren met 4-3 na een spectaculaire ‘remontada’ en had genoeg aan een gelijk spel. Voor Orée zat er niks anders op dan te winnen, wilden ze beslissende shoot-outs afdwingen.

Na twee minuten was het al prijs voor Léopold, dat veel gretiger aan de wedstrijd begon dan gisteren. Eerst Tom Boon en een minuut later Maxime Plennevaux troffen raak (2-0). Orée probeerde wel onder de Ukkelse druk uit te komen, maar slaagde er maar halvelings in. En net voor het einde van het eerste kwart was het opnieuw Léopold dat kon scoren. Op PC verwachtte iedereen dat Tom Boon zou slepen, maar hij schoof de bal mooi door naar aangever Nicolas Poncelet, die de bal netjes over doelman Thieffry flickte (3-0).

Orée slaagde er maar niet in om de bal lang genoeg in de ploeg te houden en beging een pak individuele foutjes. Zo kreeg Léopold alle kans om zich aanvallend uit te leven. Dit bracht in het tweede kwart echter weinig op en beide teams gingen rusten met de 3-0 op het bord.

Orée kwam met meer grinta uit de kleedkamers om te proberen de ‘stunt’ van Léo gisteren te kopiëren. Maar er stond een stevig Léopold aan de overkant, dat de aanvalsgolven steeds vakkundig kon afstoppen en zelf bleef prikken. Met nog 30 seconden te gaan in het derde kwart versierde Orée een PC, maar de raket van Domene spatte spijtig genoeg uiteen op de paal.

Orée weigerde echter om op te geven. En op een nieuwe PC vond Tomi Domene deze keer wel het gaatje onderaan links. Het stond 3-1. Met nog 8 minuten op de klok besloot Léopold om nog eens de turbo op te zetten. Tom Boon sleepte eerst de 4-1 binnen op PC. Een minuut later was het opnieuw zijn spitsbroeder Max Plennevaux die zijn tweede van de wedstrijd scoorde. Met de 5-1 op het bord zat Léo op rozen.

Léopold controleerde tot het einde en won vandaag overtuigend deze terugwedstrijd. De ploeg uit Ukkel eindigt dus derde van dit seizoen 2020-2021 en zal België volgend seizoen vertegenwoordigen op de EHL.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!