Arbitrage – extra human resources!

Bij de start van dit nieuwe jaar is de Federatie enorm verheugd te kunnen aankondigen dat het haar plannen rond arbitrage kracht bijzet door haar cel arbitrage consequent te versterken. Met deze structurele versterkingen rekent de Federatie erop om de uitdagingen van een razendsnelle ontwikkeling van het hockey in België op vlak van arbitrage op kwalitatieve wijze aan te kunnen pakken.

MASTERPLAN ARBITRAGE – Frédéric Ferrard aangenomen als projectleider

Frédéric Ferrard werd in dienst genomen als Project Manager belast met de realisatie van de verschillende projecten van het Masterplan Arbitrage. Frédéric zal op 1 maart 2023 starten in zijn nieuwe functie.

Ter herinnering: eind 2021 lanceerde de Federatie de ontwikkeling van een ambitieus Masterplan Arbitrage, waarvan de eerste conclusies werden voorgesteld op de Algemene Vergadering afgelopen juni. Vijf taskforces werkten rond vijf verschillende thema’s: Communicatie – Teamspirit – Verbetering van het Klimaat en het Respect voor Scheidsrechters – Opleidingstraject en Beschikbaarheden – Verloning. Op basis van de werkzaamheden van deze taskforces is een actieplan uitgewerkt met verschillende actiepunten die nu moeten worden uitgevoerd.

CEL ARBITRAGE – Sébastien Michielsen wordt afdelingshoofd

Sébastien Michielsen, één van onze nationale en internationale topscheidsrechters en momenteel actief binnen de Vlaamse Hockey Liga, wordt vanaf nu afdelingshoofd van de Cel Arbitrage van de Federatie en zal de algemene coördinatie ervan voor zijn rekening nemen.

Naast de uitvoering van het Masterplan Arbitrage door Frédéric Ferrard, zal hij ook de taken van Laurent Colemonts en Michaël Pontus inzake nationale en internationale scheidsrechters coördineren. Hij zal hierbij ook de projecten rond arbitrage van de Liga’s integreren, waarvoor hij reeds verantwoordelijk was op VHL-niveau, in samenwerking met Alexandre Plaisant, die verantwoordelijk is voor de Umpire Academy bij de LFH.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie