7 zaken die u moet weten voor de start van het indoor seizoen

Koning Winter is in aantocht en dat betekent het einde van de eerste speelronde van het outdoor seizoen, maar bovenal betekent het dat het weer tijd is om in de zaal te gaan hockeyen waar het allemaal draait om snelheid en techniek.

Hier zijn zeven interessante facts die u moet weten voor de start van het nieuwe indoor seizoen!

  1. Er zijn voor dit indoor seizoen 2018-2019 maar liefst 1250 teams ingeschreven. In vergelijking met het vorige seizoen betekent dit een groei van 3%.
  2. Net als in voorgaande jaren worden de wedstrijden vooral gespeeld  in zalen gelegen aan de Franstalige kant van het land. Inderdaad, 59% van de geregistreerde teams zijn afkomstig van de LFH terwijl 41% van de VHL.
  3. Welgeteld 113 zalen, waaronder 9 tijdelijke , zullen dit seizoen de indoor wedstrijden organiseren.
  4. Herinnert u zich nog de Europese kampioenschappen van vorig jaar in de Lotto Arena in Antwerpen? Dit jaar hebben de twee nationale indoor teams, de Indoor Red Lions en de Indoor Red Panthers, geen officiële internationale toernooien. We organiseren echter twee vriendschappelijke wedstrijden in de Andenne Arena tegen Zwitserland op 22 en 23 december 2018.
  5. De Belgian indoor finals – het hoogtepunt van het indoorkampioenschap – vindt dit seizoen plaats in Aalst (Sportcentrum Schotte) op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019. Meer informatie volgt binnenkort!
  6. Specifieke formules voor de jeugd: om de jongsten kennis te laten maken met indoor hockey is het concept «Indoor for fun» ontwikkeld. Bedoeld voor spelers in de categorieën U7 en U8, krijgen ze tijdens twee weekends initiaties van een gediplomeerde trainer. Tijdens het derde weekend spelen de kinderen wedstrijdjes. Er is ook een scheidsrechter-initiatie gepland voor ouders.
    Voor U9-U10 teams heet de formule «Indoor4Games». Hier nemen we deel aan de wedstrijd aangezien de jongeren gedurende 5 zondagen wedstrijden spelen. Beide formules laten jongeren toe om indoor hockey te leren spelen via een lichtere formule dan een normaal kampioenschap.
  7. Elk jaar groeit het indoor hockey en is het dé ideale technische training voor jonge hockeyers. Bovendien hadden de categorieën U14 tot en met U19 vorig jaar slechts zeven wedstrijden. Dit seizoen zullen ze een reguliere competitie spelen met een verdubbeling van het aantal wedstrijden. Dit is veel spannender!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie