Zaak van de Argentijnse spelers van Leopold

Tijdens de hoorzitting van het Controlecomité (het juridische orgaan van de KBHB) van deze donderdagavond is de zaak besproken van de twee Argentijnse spelers (Federico Monja en Agustina Albertarrio) die Leopold onder een toeristenvisum in de Eredivisie heeft opgesteld. Volgens de reglementen van de KBHB mogen buitenlanders van buiten de EU met een toeristenvisum spelen, op voorwaarde dat zij geen directe of indirecte vergoeding ontvangen. Leopold had in een verklaring op eer aan de KBHB bevestigd dat dit wel degelijk het geval was. 11 clubs uit Eredivisie hadden echter redenen om aan de juistheid van deze verklaring te twijfelen en dienden een klacht in. 

Aan het begin van de zitting verzocht Leopold om uitstel van de zitting, om het dossier grondiger te kunnen analyseren. Dit werd geweigerd door het Controlecomité, dat :

  • het parket de mogelijkheid gaf om z’n requisitoir te presenteren;
  • de clubs die klacht hadden ingediend in staat stelde om hun standpunt en hun verschillende argumenten toe te lichten;
  • Leopold een hele reeks vragen voorlegde.

De hoorzitting werd op tegenspraak in voortzetting gezet en zal op woensdag 27/04 om 19.00 uur worden heropend door het Controlecomité. Een beslissing wordt verwacht tegen eind volgende week.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »