Young Red Panthers op zoek naar Europees succes

De Young Red Panthers gaan op zoek naar glorie op het EK voor junioren dat deze zondag in Gent van start gaan.

“Met de teleurstelling van het afgelaste WK voor junioren nog vers in het geheugen van veel speelsters, zijn we zeer gemotiveerd om een geweldige prestatie neer te zetten voor ons thuispubliek. Het wordt een bijzonder toernooi op één van de mooiste clubs ter wereld. We kijken ernaar uit om te laten zien dat België zich kan meten met het beste wat Europa te bieden heeft.” – Darran Bisley

“Na de teleurstelling van het niet spelen in de Junior World Cup, zullen we dit thuis EK gebruiken om het talent en de teamspirit van deze ploeg te laten zien.” – Vanessa Blockmans

Met Nederland, Wales en Spanje in onze groep, zal de weg niet gemakkelijk zijn. Maar deze groep van jonge talenten is goed voorbereid. Eerste horde: de wereldkampioenen (NL) op zondag!

Kapitein Charlotte Englebert

Charlotte Englebert, onlangs gekroond tot beste jonge speelster op het WK dames, zal de Belgische U21 vrouwen aanvoeren in hun zoektocht naar succes op het EK 2022 in Gent.

 

“Charlotte’s invloed en ervaring zullen essentieel zijn om deze getalenteerde groep naar Europese glorie te leiden. Ze heeft een geweldige persoonlijkheid, is geliefd door speelsters en de staf. Ze zal het perfecte speerpunt zijn om onze doelen te helpen bereiken.” Darran Bisley

 “Het is een heel bijzondere eer om deze geweldige groep, die meer dan een jaar hard heeft gewerkt, te mogen helpen. Ik kijk ernaar uit om de groep te zien ontwikkelen tijdens het toernooi.” – Charlotte Englebert

selectie

1Belis CamilleOREE
2Blockmans VanessaLaren (NL)
3Bonami AstridOREE
4Brasseur HélèneGANT
5Bussels Maïté (GK)MECH
6Dewelde Maud (GK)HERA
7Dujardin ZoëBRAX
8Englebert CharlotteRACI
9Goeminne NaelWADU
10Maertens Lauren HERA
11Marien AlixDRAG
12Marien DelphineDRAG
13Momens Elizabeth LEOP
14Noa SchreursGANT
15Roels Anne-sophieGANT
16Vanden Borre AnsoGANT
17Vincent OphélieOREE
18White EmilyWADU

Artikel 18 juli 2022

Komende zondag gaat het EuroHockey Junior Championship van start in Gent (24 – 30 juli). Vandaag maakte Darran Bisley, coach van de Young Red Panthers (U21 meisjes) zijn selectie bekend.  

Goed nieuws: Charlotte Englebert en Hélène Brasseur, twee sterkhouders van onze Red Panthers die net terug zijn van hun WK in Spanje, zullen ook van de partij zijn.

Zoals voor de jongens is de basisdoelstelling een kwalificatie behalen voor de volgende Junior World Cup die eind  2023 zal plaatsvinden in Chili. Hiervoor is een top 5 resultaat nodig, al mikt het team eigenlijk iets hoger.

Darran Bisley: “Onze doelstelling is een halve finale halen. Maar pas op, dit wordt geen makkelijke klus in de poule waarin we ingedeeld zitten. Met Nederland, Spanje en België heb je in principe drie kandidaten voor maar twee plaatsen. Over Wales weten we heel weinig, maar daar zullen we ook voor moeten oppassen. Ik ben blij dat Charlotte en Hélène hebben aangegeven dat ze echt wilden meedoen. Deze twee revelaties van het net afgelopen dames WK – Charlotte werd verkozen tot beste jongere van het toernooi – zullen een pak ervaring bijbrengen aan ons voor de rest heel jonge team. Ik heb er vertrouwen in dat we een goed toernooi zullen spelen.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie