Women’s Indoor Hockey League – Wellington bevestigt, Park zinkt weg

Aandachtige waarnemers hadden een spannender indoorkampioenschap bij de vrouwen voorspeld dan in voorgaande jaren. Na vier wedstrijden kunnen we het alleen maar met hen eens zijn. Slechts twee schamele puntjes scheiden leider Wellington van Dragons dat op de zesde plaats staat. Onderaan het klassement, tenzij er een wonderbaarlijke ommekeer gebeurt, zijn Gantoise en Parc op weg naar degradatie naar Divisie 1.

Met zes teams in de running voor vier halve finaleplaatsen, is er een monsterfile aan de top van het klassement. De spanning is te snijden in de race naar de playoffs van de eredivisie Dames. En de resultaten van afgelopen weekend bevestigen deze constatering 

Aan de top, met een beter doelpuntensaldo, staat het verrrassende Wellington. De promovendus gecoacht door Andrin Rickli is nog steeds ongeslagen. Zaterdag in het Centre de la Forêt de Soignes versloegen ze eerst gemakkelijk Park, alvorens een mooi gelijkspel binnen te halen tegen White Star op het einde van de namiddag. De dames uit Ukkel zijn dus goed op weg naar het behoud. Donderdagavond krijgen ze een kans op drie extra punten tegen Park, alvorens zaterdag tegen Dragons en Antwerp aan de bak te moeten. Dit worden twee cruciale wedstrijden, willen ze hun ambities naar boven bijstellen.

Ook Antwerp en White Star hebben sinds de start van het kampioenschap acht punten en nul nederlagen bijeen gespeeld. Beide teams wisten de ene wedstrijd te winnen, maar konden niet bevestigen in de tweede. Daarom staan alle teams zo kort op elkaar aan de top. Voor de Antwerpse dames volgen nu vier uiterst belangrijke wedstrijden. Eerst donderdag tegen Racing, een directe concurrent, en tegen Gantoise, waartegen moet gewonnen worden. En na de wedstrijden van zaterdag tegen Waterloo Ducks en Wellington zouden de Antwerpenaren  al een beter zicht moeten krijgen op het verdere verloop. Ook White Star heeft met Waterloo (donderdag) en Racing en Gantoise (zaterdag) een zwaar programma voor de boeg.

De Racinggirls van Olivier Coulon hebben tot nu toe vier punten behaald en staan momenteel op de vierde plaats. Ze worden gevolgd door Waterloo Ducks en Dragons. De dames uit Brasschaat, net gepromoveerd uit eerste, spelen de rol van vogelverschrikker. Het vierde playoff ticket zou wel eens naar één van deze drie teams kunnen gaan. Belangrijke parameter: Racing moet nog twee keer tegen Park en Gantoise aantreden. Ter vergelijking: na donderdag rest Wellington nog acht wedstrijden tegen playoff kandidaten en één tegen Gantoise.

Waterloo ligt nog steeds op de loer op de vijfde plaats, met zes punten op de teller. Maar ze zullen één van de teams van het leidende trio moeten verslaan om te kunnen klimmen. De Brabanders zullen zich tegen White Star (donderdag) en Antwerp (zaterdag) moeten bewijzen, zonder tegen Dragons te struikelen.

Onderaan het peloton bengelen Gantoise en Park met één en nul punten aan de staart. Park slikte zaterdag nog maar eens 12 doelpunten, tegen één doelpunt voor. Om zich te kunnen handhaven, zullen ze eerst 6 op 6 moeten halen in de directe confrontaties met de laaggeplaatsten, om vervolgens meerdere malen tegen top 6 teams te winnen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »

Geef een reactie