WK Indoor Hockey – selectie Indoor Red Lions

Van 5 tot en met 11 februari nemen de Indoor Red Lions deel aan het WK Indoor, dat plaatsvindt in de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, Pretoria. In poule A bevindt de Belgische ploeg zich in het gezelschap van Oostenrijk, Nederland, Kazachstan, Namibië en Nieuw-Zeeland. In de andere groep zitten Iran, Australië, Tsjechië, Argentinië, Zuid-Afrika en de VS.

SELECTIE

Begin deze week maakte indoor bondscoach Maxime Bergez zijn selectie voor dit WK bekend.

#

Last name

First name

Club

1 (GK)

Gryspeerdt

Matteo

Amicale Anderlecht

3 (GK)

Henet

Romain

Leopold

5

Bogaerts

Nicolas

Oree

7

Bigare

Quentin

White Star

8

Magnant

Mallory

Baudouin

10

Van Bogaert

Brian

White Star

11 (C)

Simar

Philippe

Leopold

17

Poncelet

Nicolas

Baudouin

21

Dykmans

Arnaud

White Star

22

Hermans

Cyril

White Star

23

de Paeuw

Alexandre

Waterloo Ducks

25

Dykmans

Gaetan

Waterloo Ducks

 

 

 

 

Reserve player

 

 

 

4

Denis

Nathan

Daring

In vergelijking met het team dat afgelopen december deelnam aan het EK, moesten verschillende wijzigingen worden doorgevoerd: Maxime Plenneveaux (blessure), Tanguy Zimmer (familiale verplichtingen), Tom Degroote (professionele verplichtingen) en Manu Cockelaere (examens) werden vervangen door Alexandre de Paeuw, Nicolas Poncelet en Nicolas Bogaerts.

DOELSTELLINGEN

Op het EK eindigden de Indoor Red Lions op een ietwat teleurstellende 5e plaats. Gedurende het hele toernooi speelden ze op hoog niveau, maar lieten het steeds schieten in de eindfase van de sleutelwedstrijden. ze konden het einde van de sleutelwedstrijden.

Dit is wat Max Bergez te zeggen heeft over de doelstellingen voor dit WK: “De top-6 is onze ambitie. We moeten bij de beste vier eindigen in onze groep om ons te plaatsen voor de kwartfinales. Dan zullen we uiteraard proberen onze kwartfinale te winnen, om beter te doen dan op het vorige WK. Dat zou ons een kans geven opeen medaille, maar dan moeten we wel leren om de cruciale wedstrijden goed door te komen.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie