WK Indoor Hockey in Luik geannuleerd!

Met enorm veel spijt zien de Internationale Hockey Federatie (FIH) en de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) zich genoodzaakt om de Indoor Hockey World Cup – die gepland stond van 2 tot 6 februari 2022 in Luik – te annuleren, na twee jaar intensief voorbereidend werk!

De huidige gezondheidssituatie, en meer bepaald de enorme onzekerheid die er momenteel heerst ivm. de evolutie van de Omikron variant, geeft ons te weinig garanties om dit WK op een veilige en haalbare manier te organiseren. Na intensief overleg met en op aanbeveling van alle officiële en bevoegde (gezondheids-)instanties, is het simpelweg niet mogelijk om eind januari 24 teams uit de ganse wereld naar Luik te laten komen voor dit event.

De Raden van Bestuur van de FIH en van de KBHB hebben daarom in vol overleg en in eer en geweten de moeilijke beslissing genomen om het belangrijke event te annuleren. Deze beslissing werd niet licht genomen, maar is de enige mogelijke.

FIH CEO Thierry Weil zei hierover: “De FIH Indoor Hockey World Cup is het hoogtepunt van het indoor hockey. Daarom was het, met het oog op alle zaalhockeyatleten en -fans, extreem moeilijk om de geplande editie van 2022 op slechts een paar weken voor het event te annuleren. Maar we hebben de aanbevelingen van de lokale autoriteiten uiteraard gevolgd. Namens de FIH wil ik de Belgische organisatoren, en in het bijzonder de KBHB, van harte bedanken voor hun enorme voorbereidingswerk en hun grote toewijding.”

Serge Pilet, CEO van de KBHB voegde hieraan toe: “We geloofden er echt in, maar we moeten ons spijtig genoeg neerleggen bij de realiteit van de gezondheidssituatie en de officiële aanbevelingen. Ik wens hierbij de Provincie Luik, de Minister van Sport van het Waalse Gewest Valérie Glatigny, Adeps en de Nationale Loterij expliciet te bedanken voor hun steun aan onze organisatie, die zij tot het einde hebben behouden.”

Belangrijk: de mensen die voor dit event reeds kaarten hadden gekocht, zullen in de komende weken een volledige terugbetaling krijgen van deze tickets.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie