Wie volgt White Star op?

Het indoorkampioenschap bij de heren van de Eredivisie start deze zondag op Sport Village in Ohain. Om 10.30 uur openen Gantoise en Waterloo Ducks het seizoen. Regerend kampioen White Star zal de dag afsluiten tegen Amicale Anderlecht om 18u15. Zullen de stijgers Orée en Baudouin zich in Ere kunnen handhaven? Speelt Leopold opnieuw de finale? We blikken vooruit met Renaud Pangrazio, kapitein van de Indoor Red Lions.

112 groepswedstrijden. Twee halve finales en een finale in de Dôme in Charleroi op 8 en 9 februari. Indoorhockey fans zijn ongeduldig. En het begint deze zondag op Sport Village in Ohain, waar acht wedstrijden op het programma staan. Wie wordt de nieuwe kampioen? De feestdagen, examens, Red Lions deadlines maken voorspellingen heel moeilijk.  Voor Renaud Pangrazio, aanvoerder van de nationale indoorploeg en sterkhouder van Amicale Anderlecht Avia, zal het tussen huidig kampioen White Star en Léopold, de onfortuinlijke tweede van vorig seizoen, gaan.   “De ploeg uit Evere heeft weinig veranderingen ondergaan…. Het collectief (versterkt door Ponthieu in het bijzonder) zal opnieuw hun belangrijkste troef zijn. Hun andere sterke punt is het duo Dykmans-Simar, dat een groot aandeel had in de verovering van de titel. Als beide spelers in dezelfde vorm geraken als voig jaar, zullen de ‘sherrifs’ in de finale staan,” zegt Patje. “Voor Léopold kan het Boon-Plennevaux-paar potten breken. Het wordt alleen afwachten of ze er in de tweede ronde bij zullen zijn, gezien hun deelname aan de Pro League. Maar met de zeven of acht kernspelers die ze daarnaast nog hebben, zouden ze een nationaal indoorteam kunnen vormen.”

Met de komst van Maraite, Legrain en Neyts lijkt coach Arnaud Massaert’s Watducks goed uitgerust om in de top 4 te eindigen. “Antoine Legrain zou de mooie verrassing van dit kampioenschap kunnen worden. Met de hulp van Boccard zijn de Ducks de perfecte outsiders.”

Deze top vier zal waarschijnlijk worden vervolledigd door Amicale Anderlecht Avia, een steeds hechter wordende ploeg, maar die het dit jaar zal moet doen zonder Mathieu Conreur, die gewond is geraakt. AAA is ook de enige club met een team in Ere en D1. “We hebben bewezen dat we onze plaats op het hoogste Belgische niveau verdienen. Maar net onder ons is er ook nog een ander team van oude rotten. Ze hadden niet echt verwacht dat ze naar D1 zouden promoveren. Ze hebben wat schrik voor dit seizoen, maar zullen er vol voor gaan.”

 

Resteren nog de laatste vier teams van dit seizoen 2019/2020. Racing, dat gewend is om aan de top mee te doen, zal dit jaar moeten afrekenen met de afwezigheid van  Truyens, Gucassoff en Wegnez. De Ratten zullen een zeer experimentele kern presenteren, die in principe niet zwaar zal wegen in de race voor de play-offs. De resultaten van Gantoise zullen voornamelijk afhangen van welke spelers er ieder w-e op het veld zullen staan. Dit is voor de ploeg uit Gent over het algemeen nogal veranderend. En promovendus Orée zal zich proberen te redden, net als Baudouin, dat het Klein Duimpje van deze serie lijkt te zijn. “Zij zullen het waarschijnlijk moeilijk krijgen”, besluit Renaud Pangrazio. 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »