Welke hockeystick past bij jou?

Het nieuwe hockeyseizoen gaat weer beginnen! Het belangrijkste wat jij als hockeyer nodig hebt, is natuurlijk een hockeystick. Het is jouw wapen, een verlengstuk van je talent. Reece – trotse teamwearpartner van de KBHB – helpt jou graag met jouw keuze voor een nieuwe hockeystick.

Het materiaal

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: welk materiaal past bij mij? De verhouding van de verschillende materiaalcombinaties is bepalend voor de stijfheid, het gewicht en het speelgevoel. De belangrijkste eigenschappen van de materialen zijn:

  • carbon: voor extra stijfheid en slagkracht;
  • kevlar: voor trillingsdemping en impactreductie;
  • fiberglass: voor duurzaamheid en stevigheid;
  • hout: voor een optimaal balgevoel.

Bow

Ook de kromming (bow), van een hockeystick is een zeer bepalende eigenschap. De kromming van de stick wordt aangeduid in millimeters en varieert bij Reece van 22 mm tot 24,7 mm. Hoe sterker de kromming, des te technischer het spel van jou moet zijn. Het spelen met een sterke kromming vergt daardoor enige oefening. Als beginner of amateur kies je wellicht voor een lagere kromming dan als je een professional of ervaren speler bent.

Lengte

Als je de perfecte stick hebt gevonden die bij jou past, is het belangrijk dat je een stick koopt met de juiste maat. Een te korte stick doet de slagkracht afnemen en heeft een negatieve invloed op de lichaamshouding. Bij een te lange stick is het juist lastig om de bal onder controle te houden en wordt een verkeerde techniek aangeleerd. Op onze website vind je bij iedere stick een maattabel, zodat je eenvoudig kunt zien welke lengte je nodig hebt!

Reece hockeystickcollectie

De hockeysticks van Reece staat voor kwaliteit waar topprestaties mee worden neergezet. Daar weten onze ambassadeurs maar alles van, de toppers Josine Koning, Lars Balk, Glenn Schuurman, Tom en Mats Grambusch en Timm Herzbruch kiezen overtuigend voor een hockeystick van Reece! Over de kwaliteit bestaat dus geen twijfel. Bekijk snel onze hockeystickcollectie en ga voor de stick die het beste bij jou past!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie