Week van de official – doe mee met de appreciatiecirkel!

Van 4 tot 10 oktober is het in België weer de Week van de Official. Alle sporten – en dus ook hockey – staan tijdens die week speciaal stil bij het belang van scheidsrechters en judges voor de sport.

Hockey is gewoon niet mogelijk zonder scheidsrechters. Daarnaast is voor deze scheidsrechters het fluiten een echte hobby, die ze met hart en ziel vervullen. Zoals de hockeyspelers, trachten ook zij iedere keer opnieuw het beste van zichzelf te geven. En zoals de spelers, maken ook zij af en toe fouten. Dit is menselijk en moet, zoals voor de spelers, gerespecteerd worden!

Tijdens deze Week van de Official willen we al onze scheidsrechters speciaal in de spotlight zetten. We stellen dan ook aan alle teams voor om bij de start van hun wedstrijden op 2 & 3 oktober en 9 & 10 oktober, een ‘appreciatiecirkel’ te vormen:

  • Bij het fluitsignaal dat het einde van de opwarming en de start van de wedstrijd aangeeft:
    • beide teams komen samen naar het midden van het veld
    • beide teams vormen een cirkel rond de twee scheidsrechters
    • alle speelsters/spelers applaudisseren voor de twee scheidsrechters

In bijgaand filmpje wordt dit geïllustreerd.

We vragen aan alle teams die hierin meestappen om van dit gebeuren filmpjes of foto’s te maken en deze te delen op hun sociale media en die van de club.

Vergeet dan ook niet de juiste hashtags te gebruiken: #bedanktscheids #weekvandeofficial

Panelgesprek voor officials - Respect op en naast het veld

De Week van de Official gaat opnieuw van start! Respect op en naast het sportveld is belangrijk.
En ook als official krijg je soms te maken met racisme, homofobie of seksisme. Maar hoe reageer je hier nu op? En waarom is dat belangrijk?
Op dinsdag 5 oktober organiseert de Vlaamse Sportfederatie samen met het Centrum Ethiek in de Sport een panelgesprek voor alle officials.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie