Week van de Official – 2 gratis webinars om live te volgen!

Zoals u nu weet, wordt 3 tot 11 oktober de Week van de Official. Tijdens deze week biedt de Vlaamse Sport Federatie 2 gratis webinars voor alle officials.

De mentale processen – 5/10/ 2020

Tijdens dit webinar, dat zal plaatsvinden op maandag 5 oktober om 20u, wordt u getrakteerd op een discussie over de mentale uitdagingen waarmee wedstrijdofficials te maken krijgen. U krijgt tips en praktische informatie om uw prestaties te verbeteren.

Inhoud:

Als official sta je onder grote druk. In een fractie van een seconde moet je een beslissing nemen die correct is volgens de regels van het spel, objectief, vaak gecoördineerd met je collega’s, en dat kan grote gevolgen hebben. Bovendien wordt deze beslissing onmiddellijk publiekelijk geëvalueerd: toeschouwers, spelers, personeel hebben hun mening en hebben vaak meer informatie om zich een mening te vormen.

Hoe ga je met deze druk om? Onvermijdelijk maak je ook fouten, soms heb je zelfs invloed op een resultaat door een fout. Hoe zorg je ervoor dat je de beste official bent die je kunt zijn?

De psycholoog Rien Vanyzere geeft de deelnemers aan deze sessie een overzicht van de mentale processen in termen van mentale veerkracht en besluitvorming onder druk, en geeft u tips en praktische informatie om u te helpen uw prestaties te verbeteren.

Laat je inspireren door 4 top officials – 8/10/2020

Op donderdag 8 oktober om 19.30 uur kan je een live gesprek volgen dat slecht één doel heeft: u als official inspireren.

De sprekers zullen het hebben over hun motivaties, sport, moeilijkheden, concrete situaties, grappige anekdotes, … Hoe ervaren zij het om “officieel” te zijn? Hoe maak je een carrière als ambtenaar?… Het resultaat is een prachtig en uniek verhaal.

Er zullen verschillende officials zijn die al ervaring hebben in grote toernooien, wereldkampioenschappen, Olympische Spelen, …

  1. Laurine Delforge (scheidsrechter hockey)
  2. Arturo Di Giacomo (scheidsrechter volleybal)
  3. Bruno De Wannemaecker (jurylid wind- en kitesurfen)
  4. Rita Zonnekeyn (jurylid kunstschaatsen)

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie