Volgende Indoor World Cup uitgesteld tot begin 2022

Vanwege de Covid-19 pandemie die wereldwijd nog steeds woedt, hebben de Internationale Hockey Federatie (FIH) en de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) gezamenlijk besloten om de volgende Indoor Hockey World Cup uit te stellen. Om de ervaring voor de atleten en de supporters te maximaliseren, wordt de competitie, die oorspronkelijk gepland was in februari 2021 in de Country Hall in Luik, nu gepland van 2 tot 6 februari 2022 op dezelfde locatie.

Thierry Weil, algemeen directeur van de FIH, zei: “De FIH Indoor World Cup is een geweldig hockeyspektakel, die een fantastische sfeer creëert. Met de belangrijke onzekerheden waar we momenteel mee te kampen krijgen – zoals de (on)mogelijkheid van teams om zich te verplaatsen, de moeilijkheid om bepaalde continentale kwali-ficatietornooien af te werken of de toegangsbeperkingen voor fans op de locatie – en om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen, was dit de enige mogelijke optie. We willen de Belgische Hockey Federatie en de Provincie Luik nu al bedanken voor hun grote inzet bij het opzetten van een uitzonderlijk hockeyspektakel in 2022”.

Serge Pilet, algemeen directeur van Hockey Belgium, voegde hieraan toe: “In overleg met de Provincie Luik zijn we ervan overtuigd dat dit de verstandigste beslissing is, gezien de huidige gezondheidssituatie als gevolg van de Covid-19-pandemie. Laten we hopen dat dit uitstel ons in staat stelt om een prachtig evenement te organiseren in de prachtige Country Hall van Luik, onder ideale omstandigheden. Maar laten we eerst allemaal samen proberen deze pandemie achter ons te laten…”.

Dit is de zesde editie van de Indoor Hockey World Cup. Het wereldevenement zal 12 teams zien strijden in de mannen- en vrouwencompetitie. Duitsland bij de vrouwen en Oostenrijk bij de mannen, zijn de winnaars van de laatste editie van de Indoor World Cup, die plaatsvond in 2018 in Berlijn.

Meer informatie over de geschiedenis van de FIH Indoor Hockey World Cup is hier te vinden.

Days
Hours
Minutes
Seconds

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie