Volgende Hockey Pro League wedstrijden achter gesloten deuren

Vanwege de sanitaire maatregelen met betrekking tot de Covid-19 pandemie heeft de Koninklijke Belgische Hockey Bond besloten om de volgende drie FIH Pro League speeldagen van 31 oktober en 1 en 4 november in Ukkel (België) achter gesloten deuren te organiseren. Dit betekent dat er op de wedstrijddagen geen publiek wordt toegelaten op het evenemententerrein.

Op de FIH Hockey Pro League kalender staan voor de Belgische Red Panthers en Red Lions in de komende weken de wedstrijden tegen Groot-Brittannië (31 okt. & 1 nov.) en Nederland (4 nov.) op het programma. Deze zes wedstrijden (3x vrouwen & 3x mannen) worden georganiseerd in hockeyclub Royal Uccle Sport (Ukkel – regio Brussel).

De moeilijkheden veroorzaakt door de opgelegde sanitaire maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het Covid-19 virus, hebben de Belgische federatie en haar evenementpartner Sportizon/Golazo Sport ertoe aangezet om deze wedstrijden te organiseren zonder publiek. Het maximaal toegelaten aantal toeschouwers in België ligt momenteel op 400 en het is best mogelijk dat dit in de nabije toekomst zelfs nog zal dalen.

Serge Pilet, CEO van de KBHB: “In de huidige context, met een tijdelijk stadion dat ‘from scratch’ moet worden opgebouwd, en met de opgelegde distancing van 1,5 meter, betekent dit dat we zittribunes zouden moeten bouwen voor minstens 1200 personen, waar we slechts max. 1/3 van zouden mogen verkopen. Bovendien zouden we de tribunes rond het veld moeten spreiden, waardoor er te veel zitplaatsen zouden zijn met een slecht zicht op het veld. Daarom geven we de voorkeur aan het organiseren van de wedstrijden achter gesloten deuren. We gaan onze inspanningen nu richten op  de best mogelijke tv-verslaggeving voor al onze Belgische fans”. 

Wedstrijden uitgezonden op open net door Play Sports

In België zal het publiek de BEL-GBR en BEL-NED wedstrijden kunnen volgen op Telenet Play Sports en op VOO Sport World. En goed nieuws voor de Nederlandstalige fans: Telenet heeft besloten om de wedstrijden uit te zenden op hun open Play Sports zender, in plaats van op één van hun betaalzenders. We hopen nu dat VOO hetzelfde kan doen voor het Franstalige deel van het land.

Tickethouders ontvangen een voucher

Mensen die al kaartjes hadden gekocht voor de oorspronkelijke uitgestelde wedstrijden van mei 2020, zullen door het ticketingbedrijf worden gecontacteerd. Zij zullen een waardebon ontvangen ter waarde van de aangekochte tickets, die gebruikt kan worden bij de aankoop van nieuwe tickets voor de Pro League wedstrijden van mei 2021 (Belgisch programma in 2021).

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie