Verslag van de Algemene Vergadering van de KBHB en vooruitzichten voor de toekomst

Op dinsdag 23 maart stond er een Buitengewone Algemene Vergadering van de KBHB op het programma. Opnieuw werd deze vergadering van de Belgische clubs en de Federatie via digitale videoconferentie gehouden. Van de 102 Belgische clubs waren er gisteravond 82 vertegenwoordigd.

Het hoofddoel van deze AV was de presentatie en goedkeuring van de resultaten van 2020 en het budget voor 2021. U vindt alle details hierover via de ‘buttons’ hieronder. De rekeningen van 2020 en de begroting voor 2021 werden met een zeer grote meerderheid goedgekeurd.

Deze AV was ook de gelegenheid om de onzekere tijden voor onze sport te bespreken.

Het bestuursorgaan (BO) van de KBHB zal aanstaande maandag over dit onderwerp vergaderen en met duidelijke informatie komen wat de voortzetting van de kampioenschappen betreft. Begin april zullen de clubs dus preciezere vooruitzichten krijgen voor de komende maanden.

Serge Pilet, CEO van de KBHB, kondigde aan dat indien de trainingen met contact in de Belgian League niet ten laatste op 19 april zouden kunnen hervatten, dit het einde van de kampioenschappen zou betekenen voor deze categorieën.

Voor de jeugdcategorieën is het anders, omdat zij momenteel nog de mogelijkheid hebben om bijna normaal te trainen. Een hervatting van de kampioenschappen zou bijvoorbeeld nog steeds mogelijk zijn vanaf 1 mei.

Indien de kampioenschappen voortijdig zouden moeten beëindigd worden, maar er later (mei of juni) toch nog een mogelijkheid zou zijn om te hockeyen, overweegt de Federatie om vriendschappelijke wedstrijden te organiseren, zodat het clubleven kan worden hervat.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie