PERSBERICHT – Uitspraak van de Speciale Commissie in de zaak van de klacht van Racing tegen Gantoise

Op maandag 12 april heeft de Speciale Commissie van de KBHB zich onbevoegd verklaard in de zaak van de klacht van Racing Club de Bruxelles wegens een inbreuk op het Covid-19 protocol door een speler van Gantoise.

De Speciale Commissie heeft de zaak niet inhoudelijk behandeld en heeft zich derhalve niet uitgesproken over een eventuele schending van het gezondheidsprotocol voor de Eredivisie en de speelsters/spelers van de nationale ploegen.

Als gevolg hiervan heeft het Bestuursorgaan van de KBHB besloten het dossier voor te leggen aan het Parket, opdat deze de zaak zou onderzoeken en, indien nodig, een tuchtprocedure zou kunnen starten tegen de speler en/of de club.

*De Speciale Commissie is een onafhankelijke juridische commissie, specifiek bevoegd voor klachten van sportieve aard met betrekking tot wedstrijden van de laatste 4 speeldagen van het kampioenschap. Deze commissie bestaat uit een lid van het Controlecomité en een lid van het Beroepscomité. Er kan geen beroep worden aangetekend tegen de beslissingen van de Speciale Commissie.

 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie