U16 girls & boys – Achtlandentoernooi in Granada (ESP)

Van 7 tot 12 juli nemen de Belgische U16 meisjes- en jongensteams deel aan een achtlandentoernooi in het Spaanse Granada.

U16 girls - Mooie 2e plaats!

De Belgische meisjes zitten in dezelfde poule als Nederland, Engeland en het tweede team van Spanje, terwijl de andere poule Duitsland, Ierland, Schotland en het eerste team van Spanje bevat.

Na winst in de openingswedstrijd tegen Spanje (1-7) afgelopen vrijdag en verlies (0-3) van Nederland op zaterdag, kwamen de jonge Belgische meiden goed terug en versloegen Engeland (3-0) op zondag en Duitsland in de halve finale (3-1) op dinsdag. In de finale tegen Nederland op woensdag behaalden de Belgische meisjes een zeer mooi gelijkspel (1-1) na een hard betwiste wedstrijd. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met zilver na shoot-outs (1-3).

U16 boys - 4e plaats

Onze U16 jongens ontmoetten Duitsland, Ierland en het tweede team van Spanje in hun groepswedstrijden. De andere groep bestond uit Nederland, Engeland, Schotland en het eerste team van Spanje.

In hun eerste groepswedstrijd afgelopen vrijdag speelden de Belgen 2-2 gelijk tegen Spanje. Op zaterdag verloren ze met 2-4 van Duitsland, alvorens zich op zondag te herpakken tegen Ierland met (5-3). In de halve finales verloren de Belgen op shoot-outs na opnieuw een gelijkspel (2-2) tegen Spanje, maar het eerste team deze keer. En het waren opnieuw shoot-outs die woensdag de finale doorslag gaven in de wedstrijd om de bronzen medaille. Na een 3-3 gelijkspel tegen Nederland verloren de jonge Belgen uiteindelijk in de meedogenloze één-op-één proef.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie