Trofeeën op maat van hun competities!

De Belfius Women’s League en de ION Men’s League zijn de paradepaardjes van het Belgische hockey, het beste wat ons clubhockey te bieden heeft. Onze Eredivisie dames en heren – momenteel erkend is als één van de grootste hockeycompetities in Europa – heeft de uitgesproken ambitie om DE wereldreferentie te worden in nationale hockeycompetities. Met de gezamenlijke inspanningen van de clubs, de THL en de Federatie zijn we goed op weg.

Prestigieuze wedstrijden vereisen prestigieuze trofeeën! De tijd dat de Belgische kampioen een ‘blikken’ beker de lucht in kon steken die enkel in zijn afmetingen prestige uitstraalde, is nu voorbij. Een jaar geleden vroeg de Federatie aan Eric Mellerio, een bekende Parijse juwelier, om twee prestigieuze bekers te creëren voor haar ‘flagship’ competities. Het familiebedrijf waar hij afkomstig uit is, ligt oa. aan de basis van de creatie van prestigieuze trofeeën als de ‘Ballon d’Or’ en de ‘Coupe des Mousquetaires’ van Roland Garros.

De Federatie is fier om haar twee nieuwe trofeeën te presenteren. Deze wisselbekers zullen worden uitgereikt aan de twee teams die komend weekend als winnaars uit de ION Hockey Finals zullen komen. De twee bekers zijn vervaardigd uit verzilverd metaal en staan op eikenhouten voetstukken, waarop zilveren plaatjes zijn aangebracht met de namen van alle Belgische kampioenenclubs sinds 1920. Voortaan zullen de Belgische kampioenen de trofee van jaar tot jaar doorgeven aan de volgende en zullen zij een replica (kleiner formaat) ontvangen voor de clubvitrine.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie