TOKYO 2020 – Red Lions bijna klaar voor de strijd om goud!

Op dinsdag 13 juli, een jaar later dan voorzien, konden de Red Lions eindelijk voet op Japanse bodem zetten! De Belgische hockeymannen brengen hun eerste zes dagen op Japans grondgebied door in Hiroshima, voor een acclimatisatiestage. Hier zal de klemtoon liggen op het gewoon geraken aan het uiterst warme en vochtige klimaat, alsook de nodige fysieke en mentale rust vinden om fris en strijdvaardig op het veld te staan van het Oi Hockey Stadium in Tokio vanaf zaterdag 24 juli.

Zoals aangekondigd, wordt de doelstelling de Olympische gouden medaille. Maar vergis u niet, dit wordt geen makkelijk klusje! Australië, Nederland, Duistland, India en Argentinië vertrekken ongetwijfeld met dezelfde hoop op succes. Ook zij hebben grote stappen gezet het afgelopen jaar. Maar gezien het keiharde werk van de afgelopen maanden, kunnen onze Red Lions zeker met vertrouwen deze ultieme uitdaging aanvatten. Zij rekenen hiervoor uiteraard op de massale steun van hun Red Tribe!

Gezien het uurverschil met Japan van 7 uur, vallen een heel aantal wedstrijden spijtig genoeg op moeilijke momenten in België. Gelukkig zullen Sporza en de RTBF de wedstrijden ’s nachts niet alleen live uitzenden, maar ook nog eens heruitzenden op een haalbaarder tijdstip.

Programma (Belgische tijd)

Zo 1/08

02:30 / 05:00 / 11:30 / 14:00

1/4 FIN.

Di 3/08

03:30 / 12:00

1/2 FIN.

Do 5/08

03:30

BRONS

12:00

GOUD

Het volledige programma en de resultaten van alle wedstrijden vindt u terug op de officiële website van Tokyo 2020.

U zal uiteraard de avonturen, resultaten en reacties van onze Red Lions in Tokio via al onze eigen kanalen kunnen volgen (zie hieronder). Aarzel niet om massaal te interageren op sociale media om uw steun aan onze Belgische kampioenen te betuigen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »