Sport Gala 2021 – Red Lions en Shane McLeod worden beloond door Sportspress

Op zondag 19 december kwam Sportpress (de Belgische beroepsvereniging van sportjournalisten) bijeen op het Sportgala 2021 in Schelle, om de Belgische sportpersoonlijkheden te belonen die et bovenuit staken in 2021. Er werden 6 prijzen uitgereikt in 6 verschillende categorieën: Sportman, Sportvrouw, Belofte, Team, Coach en Paralympiër van het Jaar 2021.

In twee categorieën was ook het Belgische hockey betrokken: het Team van het Jaar waar onze Red Lions genomineerd waren, naast de Belgian Cats (basketbal) en de Jumping ploeg (paardensport). In de categorie Coach van het Jaar troffen we Shane McLeod, Roger Lespagnard (atletiek) en Felice Mazzu (voetbal) aan.

Team van het jaar: Red Lions aan de top van de Belgische teamsport

De Red Lions zijn verkozen tot beste Belgische ploeg van het jaar 2021, na een ontzettend succesvol jaar: winnaars van de Pro League, brons op het EK en goud op de Olympische Spelen in Tokio.

Een nieuwe trofee voor onze hockeyspelers, die de kers vormt op een historische taart!

Shane McLeod, Coach van het Jaar

Shane Mcleod is door de Belgische sportjournalisten gekroond tot coach van het jaar 2021, na zijn recordjaar aan het hoofd van de Red Lions. Deze onderscheiding is de beloning voor de vele uren werk, de opofferingen en de passie voor het Belgische hockey. Dank je, Shane, en nog een laatste keer: good luck for the future!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie