Simon Gougnard neemt een pauze van internationaal hockey

Olympisch kampioen Simon Gougnard heeft aangekondigd dat hij deze zomer een pauze inlast bij de Red Lions. Hij zal de FIH Hockey Pro League wedstrijden in Londen (mei – juni) en Antwerpen (juni – juli) niet spelen en zal ook niet deelnemen aan het EK in augustus in Mönchengladbach.

Simon Gougnard legt uit: “Na een zware laatste paar jaar met de Olympische Spelen in Tokio en het WK in India, heb ik niet het gevoel dat ik alles kan geven wat nodig is om deze zomer op mijn best te presteren. Op dit moment heb ik andere prioriteiten met de restaurants die ik samen met mijn broers heb geopend.

Daarom denk ik dat ik het beste een pauze kan nemen om mijn toekomst te herevalueren. Na de zomer zal ik zien of de energie terugkomt om weer vol voor Parijs te gaan.”

“Simon heeft goed nagedacht over deze beslissing en deze grondig besproken met Michel van den Heuvel. We begrijpen volledig waar hij vandaan komt. Hij is een speler van wereldklasse en heeft zoveel gegeven aan het Belgische hockey. Ik weet zeker dat de deur openstaat als hij de energie heeft om zich na de zomer weer 100% in te zetten”, licht Adam Commens, High Performance Director van de Federatie toe.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie