Selectie voor de eerste wedstrijden van de Hockey Pro League

Komende zaterdag 26 januari, starten onze Red Panthers aan de FIH Hockey Pro League met als eerste tegenstanders de Argentijnse speelsters!

Bondscoach Niels Thijssen onthulde vanmiddag de lijst met geselecteerde speelsters voor deze eerste reis. Naast Argentinië spelen de Red Panthers ook nog tegen Nieuw-Zeeland (1/02) en Australië (3/02).

  • 26/01 ARG-BEL (16:00 Belgische tijd) in Cordoba
  • 2/02 NZL-BEL (05:00 Belgische tijd) in Auckland
  • 3/02 AUS-BEL (02:45 Belgische tijd) in Melbourne

« Het hele team is uiteraard erg enthousiast om te vertrekken voor deze Hockey Pro League. Voor ons is het een grote eer om aan dit toernooi deel te nemen, vooral omdat we op de 13e plaats in de wereld staan. We tonen dus realisme, maar ook vechtlust. We spelen wedstrijden om ze te winnen, zelfs tegen beter geplaatste ploegen. Ons debuut tegen Argentinië, dat een zeer sterke ploeg is, wordt een moeilijke wedstrijd, maar tegelijkertijd een droomstart, in een stadion vol Argentijnen, tegen een ploeg die zoveel geschiedenis heeft. Het is ook voor dit genre van momenten dat we graag deelnemen aan deze competitied », legt Niels Thijssen uit.

Na een positieve indruk te hebben achtergelaten tijdens de stage in de Verenigde Staten werden Lucie Breyne en Alexia t’ Serstevens geselecteerd. Zij zullen opnieuw de kans krijgen om te concurreren met de internationale top. Laten we ook de selectie van Tiphaine Duquesne en Mathilde Raymakers noteren. Emilie Sinia is opnieuw geselecteerd voor een internationaal toernooi na de geboorte van haar zoontje vorig jaar.

Anouk Raes mist de huidige selectie. Haar blessure die zij heeft opgelopen sinds het WK van afgelopen zomer is genezend, maar helaas is Anouk nog niet voldoende “fit” verklaard volgens de staff.

Stephanie Vanden Borre besloot, in nauw overleg met de staff, om een stap opzij te zetten op internationaal niveau en zich te concentreren op haar club Gantoise. Zij zal in de loop van 2019 wel terug te zien zijn bij de Red Panthers.

Charlotte Englebert toonde veel talent tijdens onze stage in de Verenigde Staten. Voor de komende periode gaat ze verder met haar eigen ploeg, de Young Red Panthers, om zich voor te bereiden op de Europese Kampioenschappen van de komende zomer.

Ambre Ballenghien liet, net als Charlotte in de Verenigde Staten, een positieve indruk na. Ambre zal in januari op school een aantal belangrijke examens afleggen. Ze was dus niet beschikbaar voor dit deel van de competitie.

Wat de goalkeepers betreft, heeft de staff Elodie Picard niet opgenomen.  « Als Elodie zich in 2019 positief blijft ontwikkelen, zoals ze in de VS liet zien, zullen haar kansen in de toekomst komen,» voegt de bondscoach eraan toe.

Hieronder vindt u de volledige lijst van speelsters die geselecteerd zijn voor de eerste Pro League wedstrijden.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie