Selectie Red Lions voor Champions Trophy aangekondigd

Vandaag heeft bondscoach Shane McLeod zijn selectie bekend gemaakt voor de Champions Trophy, die van 23 juni tot 1 juli zal plaatsvinden in Breda. Hieronder de lijst met 18 namen.

Goalkeepers:

Vincent Vanasch
Loic Van Doren

Defenders:

Alexander Hendrickx
Loïck Luypaert
Arthur Van Doren
Arthur de Sloover
Gauthier Boccard

Midfielders:

John-John Dohmen
Simon Gougnard
Antoine Kina
Victor Wegnez
Felix Denayer

Strikers:

Thomas Briels
Amaury Keusters
Tom Boon
Cédric Charlier
Sebastien Dockier
Florent van Aubel

Van de 23 spelers die deel uitmaakten van het voorbereidingsteam van de laatste maanden, vallen Manu Stockbroekx en Nico De Kerpel af met blessure.

Op het middenveld wordt er gekozen voor een evenwichtige mix tussen ervaring/automatismen – met het middenveld dat in Rio de olympische medaille veroverde – en jeugdig enthousiasme. Om de balans op het veld op elk moment te kunnen behouden, worden er drie PC specialisten/slepers opgeroepen. De optelsom van deze criteria maakt dat er deze keer geen plaats is voor Dorian Thiéry en Augustin Meurmans. Shane McLeod: «Deze twee spelers hebben de laatste maanden veel vorderingen gemaakt en hebben, zoals alle anderen, een uitstekende voorbereiding achter de rug. Zij blijven echter wel deel uitmaken van het team dat zich later in het jaar zal voorbereiden voor het WK van november in India.»

In de aanval werd gekozen voor de spelers die de laatste toernooien (EK, World League) hebben meegespeeld. Tanguy Cosyns valt af. «We zijn blij met de stappen die Tanguy heeft gezet na zijn zware blessure. Hij mist de selectie deze keer, maar ik hoop dat hij zal blijven progressie boeken om klaar te zijn voor het WK», zegt de bondscoach.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie