Royal Victory Hockey Club uitgeroepen tot Club van het Jaar door EHF

Royal Victory Hockey Club is door de Europese Hockey Federatie (EHF) uitgeroepen tot Europese Club van het Jaar in de categorie clubs met meer dan 300 leden. De Edegemse hockeyclub, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, scoorde het hoogst inzake sportieve ontwikkeling, inbreng van vrijwilligers en strategische toekomstplannen.

Elk jaar bekroont de EHF een grote en een kleine club als Club van het Jaar. Daarbij kijkt de Europese Hockey Federatie naar verschillende factoren: spelersgroei, ontwikkeling van jeugd, trainers en scheidsrechters, de waarde en integratie van vrijwilligers en plannen voor de toekomst.

Victory is met ruim 1600 leden de grootste Vlaamse club en tweede grootste club in België. “Maar ons ledenaantal is geen prioriteit voor ons”, zegt voorzitter Leo Lucas. “We zien ons sterk groeiend ledenaantal eerder als het resultaat van ons bindend project dat al generaties lang wordt gedragen door onze belangrijkste stakeholders – topsporters, recreatieve hockeyspelers, G-hockeyers, honderden vrijwilligers, sponsors en vele anderen.” Dat project bestaat erin iedereen even welkom te laten voelen als in hun eigen familie.

De club en haar leden hebben de afgelopen jaren bijkomend geïnvesteerd in een nieuwe infrastructuur. Twee nieuwe watervelden werden in 2018 opgeleverd en het nieuwe clubhuis moet klaar zijn tegen de start van het volgend seizoen.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie