Regiosport – “De Hasselt Stix zijn achttien aspirant initiators rijker!”

Onlangs rondden achttien cursisten de opleiding Aspirant-Initiator af bij veldhockeyclub Hasselt Stix. In samenwerking met de Vlaamse Hockey Liga en onder leiding van trainer Quinten Vertessen organiseerde de sportieve cel van Hasselt Stix de cursus Aspirant-Initiator.

De deelnemers waren gemiddeld zestien jaar, de jongste telde dertien lentes de oudste 38.

“Onder het motto ‘niks is onmogelijk’ volgden de jeugdige trainers de eerste lessen online. Na enkele zoomlessen op afstand volgden sessies op het veld in het sportcentrum van Kiewit. Daar leerden de spelers en speelsters van Stix hoe ze een aantal basistechnieken en -tactieken kunnen aanleren aan jonge kinderen. De curus Aspirant Initiator is de eerste stap in het opleidingstraject voor trainers bij de Vlaamse Trainersschool. Deze opleiding is vooral gericht op het trainen van de allerjongste hockeyspelertjes en -speelstertjes. De toekomst ziet er goed uit met 18 nieuwe trainers bij Stix”, wisten ze bij de fiere Hasseltse hockeyvereniging te melden.

Rein, Dante, Dario, Rodrigo, Bernard, Amber, Andrez, Líli, Elia, Fien, Amélie, Simon, Rens, Mathieu, Thijs, Anne-Charlotte, Cécile en Justine zijn de fiere gediplomeerden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie