REGIONAAL HOCKEYSTADION – HET PROJECT IN WAVER WORDT OFFICIEEL GELANCEERD!

De Stad Waver, de Koninklijke Belgische Hockey Bond en Lara Hockey Club hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van een regionaal hockeystadion in Waver. Dit project zal kunnen rekenen op een belangrijke subsidie van het Waalse Gewest en van de aangekondigde steun van de provincie Waals-Brabant.

In een persbericht dat op donderdag 2 juli werd verstuurd, kondigde Jean-Luc Crucke, Waals minister van Sportinfrastructuren, de toekenning aan van een subsidie voor de bouw van een regionaal hockeystadion in Waver. Het Justin Peeters Stadion, voorheen het stadion van Racing Jet Waver, zal worden omgebouwd tot een top hockeyinfrastructuur.

Hier komt een hockeyveld van internationaal niveau, met een verlichtingssysteem dat voldoet aan de hoogste normen van de Internationale Hockey Federatie. De bestaande tribune wordt volledig gerenoveerd en zal worden aangevuld met nieuwe tribunes aan de andere kant van het veld, om een capaciteit van ongeveer 4.000 zitplaatsen te bereiken. Er wordt ook nagedacht over de mogelijkheid om de capaciteit van het stadion met tijdelijke faciliteiten te vergroten, in geval van een groot internationaal evenement.

Lara HC en de KBHB zullen het gebruik van de nieuwe infrastructuur delen: veld, tribunes, kleedkamers, bar, vergaderzaal, polyvalente zaal, …

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2022 volledig zijn afgerond. De KBHB zal zich dan ook kandidaat stellen voor de organisatie van het EK Hockey in 2023 in Waver.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie