Red Panthers zetten zich in tegen Coronavirus

Na de Red Lions, die hier vorige week al mee van start gingen, is het nu de beurt aan de Red Panthers om hun solidariteit te tonen, door het burgerplatform Covid-Solidarity.org te vervoegen. 

Vanaf deze maandag 14 april zullen de Red Panthers elkaar aflossen om de telefonische oproepen van sociaal geïsoleerde, noodlijdende en/of niet-digitaal verbonden Belgen te beantwoorden. Ze zullen luisteren naar de noden van deze personen en deze doorgeven aan de meer dan 100 actieve leden en 6.000 vrijwilligers uit heel België, die zullen instaan voor de verdere afhandeling.

Een verrijkende ervaring

Ongetwijfeld zullen de Panthers net zo enthousiast zijn over deze lonende ervaring als hun mannelijke collega’s. Na hun eerste telefoontjes vorige week hebben verschillende Red Lions besloten om hun inzet te verhogen, hun geplande tijdslots te verdubbelen of zelfs om vrijwillig boodschappen te doen voor sommige mensen of om anderen te vergezellen voor een korte wandeling en een praatje.

Tom Boon: “Ik kreeg een telefoontje van Chantal. Ze was zo schattig en ontroerend. Na een paar momenten realiseerde ik me dat ze bij mij in de buurt woonde. Dus vroeg ik de organisatie of ik haar boodschappen persoonlijk kon verzorgen.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie