Red Panthers – verdiende overwinning van Groot-Brittannië in de Pro League

De Red Panthers stonden deze zondag namiddag tegen Groot-Brittannië (nr 2 van de wereld) in het Queen Elisabeth Hockey Stadium in Londen. En de 11 plaatsen verschil op de wereldranking hebben zich vandaag echt laten voelen. De Belgen hebben op geen enkel moment in de partij het gevoel gegeven dat ze hier iets konden halen. Vanaf de start van de wedstrijd toonden de Britten zich een stuk dynamischer en legden ze de wedstrijd een strak tempo op, terwijl de Panthers een vermoeide indruk lieten en teveel persoonlijke fouten maakten. Er was een knap keepende Aisling D’Hooghe en de hulp van de paal nodig om na 42 minuten nog steeds een 0-0 score op het bord te hebben.

Maar bij de vijfde PC voor Groot-Brittannië scoorde Amy Balsdon een onhoudbare kanonskogel in de winkelhaak (1-0). Elf minuten later begon Lilly Owsley een beetje voorbij de middenlijn aan een indrukwekkende dribbel langs het centrum, kwam ze ongemoeid de Belgische cirkel binnen en ‘fusilleerde’ de Belgische goalie (2-0).  De Red Panthers probeerden nog te reageren en kregen 3 opeenvolgende PC’s. Maar niks kon baten, de wedstrijd eindigde op een 2-0 eindscore in het voordeel van Groot-Brittannië.

Na enkele trainingsdagen in Londen, vliegen de Red Panthers op donderdag richting Shanghai, waar ze op 26 mei tegen China zullen spelen. Daarna zal het opnieuw tijd zijn om voor eigen publiek te spelen. Op donderdag 30 mei volgt de terugmatch van de wedstrijd van vandaag tegen Groot-Brittannië en op zondag 2 juni spelen ze tegen Duitsland. Beide wedstrijden zullen in Antwerpen plaatsvinden (Wilrijkse Plein).

Foto: PHDPH.com

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie