Red Panthers – op weg naar de Olympic Qualifier in China

Het voorbereidingsprogramma van de Red Panthers is in een stroomversnelling geraakt, met verschillende oefenwedstrijden en een stage in Ierland.

  • 9 okt BEL-CAN 2-0
  • 10 okt BEL-CAN 0-1
  • 12-17 okt stage Ierland
  • 14 okt BEL-KOR 2-0
  • 16 okt IRE-BEL 19:00
  • 18 okt vertrek China
  • 25 okt CHN-BEL Changzhou, 10:00 Belgische tijd
  • 26 okt CHN-BEL Changzhou, 10:00 Belgische tijd

De twee cruciale wedstrijden tegen China zullen live uitgezonden worden op Play Sports en VOO Sport.

Onze Red Panthers hebben de steun nodig van al hun supporters. Aarzel dus niet om aanmoedigingsboodschappen te posten op Twitter, Instagram en Facebook. Tag @BELRedPanthers en gebruik de hashtags #ROADTOTOKYO en #UNITEDGIRLPOWER.

Niels Thijssen, de bondscoach van de Red Panthers, heeft deze vrijdag zijn selectie vrijgegeven voor de Olympic Qualifier die op 25 en 26 oktober zal plaatsvinden in Changzhou, China.

Hij heeft 18 speelsters weerhouden die de twee Olympische kwalificatiewedstrijden zullen spelen tegen China. Daarnaast duidde hij ook twee reservespeelsters aan.

Na het EK zijn we met een groep van 24 speelsters opnieuw gestart, ter voorbereiding op onze Olympische kwalificatie. De groep heeft heel hard gewerkt op en buiten het veld, alle 24 hebben laten zien dat ze het verdienen om deel uit te maken van de groep die zich probeert te kwalificeren voor Tokyo. Voor deze twee wedstrijden mogen we met 18 speelsters aantreden. We hebben ervoor gekozen om ook 2 reservespelers mee te nemen, in geval van blessure/ziekte voor het toernooi. We hebben oo het WK voor mannen gezien hoe belangrijk zo’n rol kan worden. Wij, de Red Panthers, 24 speelsters en medewerkers, hebben de droom om ons te kwalificeren. Hoewel we niet allemaal in het vliegtuig naar China zullen stappen, doen we dit wel allemaal samen. We hebben het geloof dat we het kunnen doen. Wij wikken als één team proberen om onze droom te vervullen.”

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie