Red Lions – Vier nieuwe gezichten in voorbereiding op het EK hockey

Deze maandag startten de Red Lions hun voorbereidingscampagne op het EK van volgende zomer met een kern van 27 spelers. Arno Van Dessel, Nelson Onana, Tobias Biekens en Thomas Crols komen definitief de groep vervoegen.

Na hun zilveren medaille op het WK in India kregen de Red Lions van bondscoach Michel van den Heuvel een aantal weken vrij om hun batterijen terug op te laden en opnieuw aan te knopen bij hun club voor de start van de tweede ronde van de competitie. Deze maandag werden ze weer op het Center of Excellence in Antwerpen verwacht, voor de start van de voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat komende zomer (18 – 27/08) zal plaatsvinden in Mönchengladbach.

Vier jonge talenten sluiten definitief aan bij de groep waaruit de selectie voor het EK zal voortvloeien. Arno Van Dessel (Herakles) en Nelson Onana (Braxgata) debuteerden beiden afgelopen zomer al voor de Red Lions, maar maken nu voor het eerst officieel deel uit van het team. Daarnaast maken twee nieuwe gezichten hun opwachting: Tobias Biekens (Braxgata) en Thomas Crols (Dragons) hebben een plaats in de ploeg veroverd dankzij indrukwekkende prestaties met hun club in de ION Hockey league.

“Ik ben enthousiast over wat ik de afgelopen 6-12 maanden van alle 4 de spelers heb gezien” zegt Michel van den Heuvel. “Arno is een kwaliteitsvolle middenvelder die in de aanloop naar het WK met ons mee trainde, terwijl Tobias heel goed was op de afgelopen Junior World Cup. Nelson is een uitstekende atleet, die we al langer kennen en volgen en Thomas is een talent voor de toekomst. Ik was onder de indruk in bijna alle wedstrijden die ik hem heb zien spelen.”

Adam Commens, High Performance Director bij de Koninklijke Belgische Hockey Bond voegt daar aan toe: “Dit is voor ons het moment om een jongere generatie kansen te geven met de Red Lions. We zullen de Hockey Pro League aanwenden als ontwikkelingsplatform voor de ganse ploeg. Dit jaar zullen we in het bijzonder meer vragen van enkele van onze jongeren die al een paar jaar meelopen. Thibeau Stockbroekx, William Ghislain en Maxime Van Oost hebben in het verleden allemaal

laten zien dat ze klaar zijn om een grotere rol te spelen. De Pro League zal hen een uitstekend platform bieden om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Ondertussen werken we ook verder met onze ‘Paris and Beyond’ ontwikkelingsgroep. Ik hoop dat we ook sommige van deze spelers in actie zullen zien tijdens de Pro League.”

Tobias Biekens

Thomas Crols

Nelson Onana

Arno Van Dessel

SELECTIE RED LIONS – VOORBEREIDING EK 2023

GK

Vanasch Vincent

Van Doren Loic

Verdedigers

Boccard Gauthier

De Sloover Arthur

Hendrickx Alexander

Luypaert Loïck

Poncelet Nicolas

Stockbroekx Emmanuel

Van Doren Arthur

Van Oost Maxime

Middenvelders

Biekens Tobias

Denayer Felix

Dohmen John-John

Gougnard Simon

Kina Antoine

Van Dessel Arno

Wegnez Victor

Aanvallers

Boon Tom

Charlier Cédric

Cosyns Tanguy

Crols Thomas

De Kerpel Nicolas

Dockier Cédric

Ghislain William

Onana Nelson

Stockbroekx Thibeau

van Aubel Florent

SELECTIe ‘PARIS & BEYOND DEVELOPMENT SQUAD’

Biekens Oliver

Duvekot Roman

Englebert Dylan

Esquelin Emile

Feldheim Boris (GK)

Hainaut Guillermo

Hellin Guillaume

Joye Thomas

Van Damme Charlie

Vandenbroucke Simon (GK)

Van Marcke Guillaume

Wilbers Jérémy

Willems Tommy

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie