Red Lions verliezen nipt van Nederland

In een uitgeregend maar bomvol stadion (2400 toeschouwers) in Evere, verloren de Red Lions hun voorlaatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het WK Hockey met een nipte 3-4 (2-2) score van de nummer vier van de wereld, Nederland.

Deze derby der Lage Landen was voor doelman Vincent “the Wall” Vanasch zijn 200e internationale wedstrijd voor België en werd gespeeld op het veld van White Star, de club waar het voor hem allemaal begon.
Aanvankelijk kwamen er heel wat doelkansen voor beide ploegen, maar deze werden in het eerste kwart nog niet verzilverd.
De talrijk opgekomen toeschouwers moesten wachten tot het begin het tweede kwart om een eerste keer te kunnen juichen. Tom Boon werkte een strafbal zelfzeker voorbij doelman Blaak, het stond 1-0 voor België. Niet veel later kwamen de Nederlanders langszij dankzij Bob de Voogd (1-1). En enkele minuten verder stond het zelfs 1-2 na een mooi doelpunt van Valentin Verga. De wedstrijd werd door beide teams op het scherpst van de snee gespeeld, de toeschouwers kregen een spannende pot te zien. Net voor de rust, op een pc voor België, zette Nicolas De Kerpel de bordjes weer gelijk dankzij een slimme rebound (2-2).

In het derde kwart waren het weer de Red Lions die op voorsprong kwamen, tot grote vreugde van de fanatieke Belgische aanhang. Met een flitsende aanval zette captain Thomas Briels de 3-2 op het bord.Maar de Nederlanders gaven zich niet gewonnen in dit spannende en zeer fysieke duel. Jeroen Hertzberger eerst (3-3) en Bob de Voogd (3-4) slaagden er in het vierde kwart uiteindelijk nog in om de winst binnen te halen voor Nederland.