FIH PRO LEAGUE – Red Lions stellen gerust met 2-4 winst tegen Argentinië

Dik een uur na de nederlaag van de Red Panthers, was het de beurt aan hun mannelijke collega’s om de strijd aan te gaan met Argentinië. Als nummer 1 op de wereldranglijst, startten ze als favorieten tegen de nummer 4. Maar na hun tegenvallende prestatie van vorige week tegen Spanje in hun eerste Pro League wedstrijd (2-2 / 2-0 la shoot-outs), wilden ze zichzelf en hun supporters geruststellen.

Ze zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd, want na nog geen drie minuten opende Tom Boon de score, op een perfecte assist van Florent van Aubel vanop de kop van de cirkel.

Daarbovenop, en niet te versmaden, verloren de Argentijnen hun recht op video referral op het einde van het eerste kwart.

De Belgen verdedigden goed, maar in de 21e minuut lieten ze zich toch ringeloren door een heel lichte deviatie op een lange bal van de Argentijnen. Zo licht, dat Vanasch het zelfs niet opmerkte en de bal gewoon door liet lopen. De scheidsrechter vroeg de video aan om uitsluitsel te krijgen. Deze bevestigde dat de bal wel degelijk in de cirkel nog werd aangeraakt. Op het einde van de eerste helft stond het 1-1.

Na de rust gingen de Belgen verder op hun elan, zonder echter de opening te vinden. Tot Gauthier Boccard met een dodelijke tegenaanval, zijn aanvallersreflexen terugvond en de 1-2 op het bord toverde. Eén minuut later deed de jonge Victor Wegnez het hem na: zijn keihard schot zette de Belgen op rozen (1-3).

In de 50e minuut was het de beurt aan Arthur Van Doren, die een lange harde bal richting Argentijnse cirkel verstuurde, met opnieuw Tom Boon aan de afwerking. Zijn mooie deviatie klopte doelman Vivaldi voor de vierde keer (1-4). Maar amper één minuut later bracht Lucas Martinez zijn team opnieuw dichterbij (2-4).

In de laatste minuten voerden de Zuid-Amerikanen de druk op de Belgen op, maar dit mocht niet meer baten. De Red Lions wonnen met 2-4 en wisten hiermee de twijfels van vorige week van tafel.

Komende vrijdag (1/02) spelen ze, zoals de Red Panthers, hun volgende wedstrijd in en tegen Nieuw-Zeeland (bekijk het volledige programma hier).

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!