Red Lions ontvangen Nationale Trofee voor Sportverdienste

In een goed gevulde grote zaal van het Brussels stadhuis – waar ze exact één jaar geleden op het balkon werden gehuldigd voor hun wereldtitel – kregen de Belgian Red Lions woensdagde prestigieuze Nationale Trofee voor Sportverdienste uit de handen van Prinses Astrid.

Voor de Belgian Red Lions was 2019 opnieuw een ‘boerenjaar’. Nog maar net bekomen van hun wereldtitel en de huldiging voor 6000 man op het balkon va het Brussels Stadhuis, speelden ze eerst in juni de finale van de Hockey Pro League, om nadien zomaar eventjes door te stoten naar hun allereerste Europese titel! En dit is de jury van de Nationale Trofee voor Sportverdienste niet ontgaan. Want begin november besloot deze om de meest prestigieuze onderscheidingen in de Belgische sportwereld toe te kennen aan de Belgische nationale hockeymannen.

De Red Lions volgen Nina Derwael op, die de trofee vorig jaar won en komen zo in een uiterst select rijtje te staan, met bvb. Nafi Thiam, Kim en Justine, Gella en Ulla, Fredje Deburghraeve,  Eddy Merckx, Paul Van Himst … (volledige lijst).

De Nationale Trofee voor Sportverdienste is een jaarlijkse Belgische onderscheiding, die sinds 1928 wordt uitgereikt aan een bijzonder verdienstelijke Belgische sporter of sportploeg. Een laureaat kan deze trofee slechts eenmaal ontvangen. De trofee wordt toegekend door een jury bestaande uit (oud-)sportkampioenen, sportbonzen en journalisten, onder voorzitterschap van de burgemeester van Brussel.

In 1959, exact 60 jaar geleden, hadden de Belgische nationale hockeymannen deze trofee al een eerste keer gewonnen. De ploeg van 1959 was dan ook in grote getale aanwezig in het Brussels Stadhuis, om hun jongere collega’s met veel emotie te feliciteren.

Bert Wentink geëerd door Sport Vlaanderen

Vorige week reikte Sport Vlaanderen ook z’n Sportprijzen uit. En voormalig High Performance Director van de KBHB Bert Wentink werd, twee jaar nadat hij de fakkel doorgaf aan Adam Commens, beloond. De architect (samen met voorzitter Marc Coudron) van het huidige succes van het Belgische tophockey ontving er de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste, voor zijn carrière bij de Belgische Hockey Bond.
Proficiat Bert, dit is helemaal verdiend!

Bert Wentink ontvangt de trofee uit handen van Minister van Sport Ben Weyts

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie