Red Lions lanceren nieuw high-tech wapen in jacht op tweede wereldtitel

De Red Lions maken gebruik van Runeasi om hun spelers blessurevrij te houden in de aanloop naar het wereldkampioenschap hockey in januari. Deze nieuwe Belgische technologie werd ontwikkeld aan de KU Leuven en maakt gebruik van een slimme sportriem. De olympische kampioen gebruikt objectieve data over bewegingskwaliteit om spelers nauwkeuriger op te volgen. Red Lions Antoine Kina en Nicolas Poncelet maakten meteen gebruik van Runeasi tijdens hun revalidatieproces.

“We gebruiken de draagbare technologie van Runeasi tijdens revalidatie en training van de Red Lions. We vinden het een enorme meerwaarde voor de identificatie van onevenwichten bij de atleten. Deze informatie helpt ons om risico op blessures beter in te schatten en laat ons toe om onze preventieve protocollen verder te verbeteren.” zegt Mick Beunen, Physical coach van de Red Lions.

Adam Commens , High performance director Red Lions, bevestigt: “We zijn erg blij om te kunnen samenwerken met Runeasi. We hebben al vele nuttige toepassingen gezien van de technologie binnen onze werking. Zowel bij de atleten die terugkeren uit blessures als voor bewegingsanalyses. We willen in onze WK-voorbereiding op alle vlakken het onderste uit de kan halen. Runeasi is één van de tools die we gebruiken om onze atleten te verzekeren van een blessurevrije aanloop naar dit belangrijke event.”

Kurt Schütte, CEO van Runeasi, gaat akkoord:  “We zijn ervan overtuigd dat Runeasi die extra cruciale procenten levert aan de Red Lions om hun wereldtitel te verlengen. Runeasi herkent en verbetert de zwakste schakel bij elke speler. Runeasi’s AI-technologie meet wat onzichtbaar is voor het blote oog. Zo detecteert Runeasi bijvoorbeeld wanneer een speler loopt met een verminderde stabiliteit, iets dat wetenschappelijk gelinkt wordt aan vermoeidheid en een verhoogd risico op blessures.  De medische staf kan nu in real-time objectieve data van hun atleten zien. Zo kunnen ze meteen gepersonaliseerde oefeningen geven. Recent merken we wereldwijde interesse bij kine’s en trainers die graag op een meer objectieve manier met hun recreatieve atleten willen werken.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie