Red Lions behalen moeizame overwinning tegen Groot-Brittannië

De Red Lions stonden vandaag opnieuw tegenover de Britten voor hun tweede testwedstrijd van de week. Na een knappe prestatie (5-1) eergisteren onder een lekker zonnetje, was de vraag of ze even goed zouden presteren in de regen en het grijze Belgische weer.

wedstrijd begon goed voor de Belgen, met een snelle eerste strafcorner. Helaas miste de sleeppush van Alex Hendrickx aan kracht.

De Britten kwamen meer en meer opzetten en Loïc Van Doren had een mooie save met de handschoen om de bal uit zijn doel te houden. De Britse druk bleef daarna aanhouden terwijl de Red Lions te onnauwkeurig bleven in hun passing.

Deze wedstrijd gaf de gelegenheid om de jonge Maxime Van Oost voor het eerst aan het werk te zien in de Belgische defensie. Bij het begin van het tweede kwart had hij wel wat werk te verrichten, met vier cirkelpenetraties en twee PC voor de Britten. Gelukkig trof geen van deze kansen raak, maar het werd tijd dat de Lions meer duels begonnen winnen en meer ballen begonnen te recupereren.

De Belgen lagen regelmatig onder en hadden moeite om hun spel op te leggen.

In het begin van de tweede helft kwamen de Belgen agressiever tevoorschijn, maar hun spel was nog steeds te onsamenhangend om de Britse keeper serieus te verontrusten. Verdedigend voerden ze de druk goed op, maar de opbouw liet het nog te vaak afweten, terwijl de Britten dicht bij een doelpunt kwamen. In de 43e minuut kregen we een PC en ook al leek de slaap krachtig, hij werd goed gecounterd. Net zoals Loïc Van Dooren de laatste PC van dit kwartaal counterde.

In het laatste kwart nam het tempo aan Belgische zijde aanzienlijk toe, waardoor de Britten minder ruimte kregen. En uiteindelijk wisten de Red Lions de score te openen na een prachtige voorzet van Antoine Kina, fraai in doel verlengd door een duikende Tom Boon(1-0). En één minuut voor het einde controleerde Arthur De Sloover op enig mooie wijze een hoge pass van Arthur Van Doren aan de linkerkant en vond een alleen gelaten Nicolas De Kerpel in de cirkel van de tegenstander. De Britten hadden hun keeper uit het spel gehaald, zodat de Antwerpenaar weinig moeite had om de score te verdubbelen. Eindstand 2-0.